Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Cibulková proti Bellisovej, Lacka čaká Thiem v 1. kole US Open

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP Photo

Martin Kližan a Anna Karolína Schmiedlová si počkajú na súperov z kvalifikácie.

New York 21. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nastúpi v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open proti nasadenej desiatke a bývalej svetovej jednotke Dánke Caroline Wozniackej. Dominika Cibulková si ako nasadená dvanástka zmeria sily s domácou Američankou Catherine Bellisovou. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v New Yorku.

Daniela Hantuchová, ktorá vlani postúpila vo Flushing Meadows do štvrťfinále, si na úvod skríži rakety so Švajčiarkou Rominou Opranidovou.

Janu Čepelovú preverí Španielka Maria-Teresa Torrová-Florrová.

Lukáš Lacko sa stretne s rakúskym daviscupovým reprezentantom Dominicom Thiemom. Martin Kližan a Anna Karolína Schmiedlová si počkajú na súperov z kvalifikácie.

Rybáriková má s Wozniackou zatiaľ nepriaznivú bilanciu 1:2, začiatkom mesiaca jej podľahla na turnaji v americkom Cincinnati. Hantuchová má s Oprandiovou bilanciu 1:1, v tomto roku s ňou prehrala v semifinále antukového turnaja v marockom Márrakeši. Lacko prehráva s Thiemom na zápasy 0:1, v roku 2012 na neho nestačil vo viedenskej Stadthalle. Najvyššie nasadenými hráčmi na US Open sú Američanka Serena Williamsová a Srb Novak Djokovič. Pre zranenie zápästia neštartuje obhajca titulu Španiel Rafael Nadal.