Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

V prvom zápase na ATP Turnaji majstrov zdolal Anderson Thiema

Tenis - ilustračné foto Foto: TASR/AP

Set dospel až do tajbrejku, v ktorom uspel Anderson a pripísal si prvé víťazstvo na záverečnom turnaji sezóny.

Londýn 11. novembra (TASR) - V úvodnom zápase ATP Turnaja majstrov v Londýne vyhral v skupine Lleytona Hewitta štvrtý nasadený Juhoafričan Kevin Anderson nad šestkou podujatia Dominicom Thiemom z Rakúska v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (10).

V prvom sete rozhodol jeden "brejk", keď Anderson prelomil vo štvrtej hre Thiemove podanie. Následne si hráči svoj servis držali a úvodne dejstvo získal Juhoafričan v pomere 6:3.

Druhý set bol veľmi vyrovnaný. Súperi si svoje podanie nepustili, ani jeden z nich si nevypracoval dokonca žiadny brejkbal. Set dospel až do tajbrejku, v ktorom uspel Anderson a pripísal si prvé víťazstvo na záverečnom turnaji sezóny.

"Určite som cítil nervozitu. Ale podarilo sa mi dostať sa rýchlo do náskoku a našiel som naozaj dobrý rytmus. Daril sa mi pekne servis. Všeobecne mi pomohol dobrý štart do zápasu," citovala víťaza agentúra DPA. "Pokazil som začiatok. Šancu som nemal najmä pri jeho podaniach. Bol som v problémoch prakticky celý čas na príjme. Prvý set mi vôbec nevyšiel," povedal Rakúšan.

ATP Turnaj majstrov 2018:

skupina Lleytona Hewitta

Kevin Anderson (4-JAR) - Dominic Thiem (6-Rak.) 6:3, 7:6 (10)