Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

Výber Európy bol po druhom dni Laver Cupu 2021 blízko k zisku titulu

Na snímke uprostred Daniil Medvedev obklopený svojimi spoluhráčmi po tom, čo počas tenisového Laver Cupu v Bostone porazil Denisa Shapovalova z Kanady v sobotu 25. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Na 4. ročníku Laver Cupu chýbajú najväčšie hviezdy, prvýkrát sa turnaj musí zaobísť bez kompletnej "veľkej trojky" Novak Djokovič, Roger Federer a Rafael Nadal.

Boston 26. septembra (TASR) - Výber Európy bol po druhom dni tenisového Laver Cupu 2021 blízko k zisku svojho štvrtého titulu v sérii. V Bostone vyhral v sobotu všetky štyri zápasy a viedol nad tímom zvyšku sveta jednoznačne 11:1. K obhajobe prvenstva mu stačí získať už len dva body.

V sobotňajších dvojhrách najprv Grék Stefanos Tsitsipas zdolal Austrálčana Nicka Kyrgiosa 6:3, 6:4, následne Nemec Alexander Zverev zvíťazil nad Johnom Isnerom z USA po tuhom boji 7:6 (5), 6:7 (6), 10:5 a tretiu výhru zabezpečil Európanom víťaz US Open Daniil Medvedev z Ruska, ktorý si poradil s Kanaďanom Denisom Shapovalovom hladko 6:4, 6:0. "Hral som neuveriteľný tenis, najmä v druhom sete. Nevedel som, čo po US Open očakávať, nehral som jeden a pol týždňa. Snažil som sa tri dni naplno trénovať a cítil som sa na kurte dobre," citovala Medvedeva agentúra AFP.

Stopercentný deň pre tím zo starého kontinentu zavŕšil pár Tsitsipas, Andrej Rubľov, ktorý zdolal vo štvorhre Isnera s Kyrgiosom 6:7 (8), 6:3 a 10:4.
Na snímke americký tenista John Isner vracia loptu nemeckému Alexandrovi Zverevovi počas tenisového Laver Cupu v sobotu 25. septembra 2021 v Bostone.
Foto: TASR/AP

Na Laver Cupe je v prvé deň za víťazstvo udeľovaný jeden bod, v sobotu je každá výhra odmeňovaná dvomi bodmi a v nedeľu až tromi bodmi. Podujatie vyhráva to mužstvo, ktoré ako prvé nazbiera 13 bodov.

Na 4. ročníku Laver Cupu chýbajú najväčšie hviezdy, prvýkrát sa turnaj musí zaobísť bez kompletnej "veľkej trojky" Novak Djokovič, Roger Federer a Rafael Nadal. Federer, ktorý vznik Laver Cupu inicioval a je jeho spolumajiteľom, je rovnako ako Nadal stále medzi zranenými. Djokovič po mimoriadne náročnom priebehu sezóny účasť na turnaji odmietol. Tím Európy vyhral predošlé tri edície prestížneho podujatia.

Laver Cup 2021 - stav po 2. hracom dni:


Svet - Európa 1:11

Nick Kyrgios (Austr.) - Stefanos Tsitsipas (Gr.) 3:6, 4:6

John Isner (USA) - Alexander Zverev (Nem.) 6:7 (5), 7:6 (6), 5:10

Denis Shapovalov (Kan.) - Daniil Medvedev (Rus.) 4:6, 0:6

Isner, Kyrgios - Tsitsipas, Andrej Rubľov (Gr./Rus.) 7:6 (8), 3:6, 4:10