Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Wawrinka nedovolil Federerovi získať ani set a je v semifinále

Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka sa raduje z víťazstva 6:4, 6:3, 7:6 proti krajanovi Rogerovi Federerovi vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros 2. júna 2015 v Paríži. Foto: TASR/AP

V boji o finále sa Wawrinka stretne s úspešnejším zo súboja medzi Japoncom Keiom Nišikorim a Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom.

Paríž 2. júna (TASR) - Švajčiarsky tenista Stanislas Wawrinka je v semifinále grandslamového turnaja Rolanad Garros. Vo štvrťfinále si ôsmy nasadený hrač poradil so svojim krajanom a turnajovou dvojkou Rogerom Federerom za 2:12 h hladko v troch setoch 6:4, 6:3 a 7:6 (4).

V boji o finále na parížskej antuke sa Wawrinka stretne s úspešnejším zo súboja medzi Japoncom Keiom Nišikorim a Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom. Federer zostal tretíkrát za sebou na Roland Garros pred bránami semifinále.

Rodák z Bazileja síce vyhral 16 z predchádzajúcich osemnástich vzájomných duelov s daviscupovým kolegom, tentoraz ale od začiatku zaostával.

Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka objíma krajana Rogera Federera po víťazstve 6:4, 6:3, 7:6 vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros 2. júna 2015 v Paríži.
Foto: TASR/AP

V prvom i druhom sete Wawrinka raz zobral súperovi podanie a v tajbrejku rozhodujúceho dejstva mal na svojej strane aj šťastie, keď niekoľko loptičiek dopadlo presne na základnú čiaru. Zápas zakončil úspešným forhendovým volejom. Federer tak s určitosťou nerozšíri svoju zbierku 17 grandslamových titulov.

Wawrinka bol po prvom grandslamovom víťazstve nad Federerom šťastný. "Bol to pre mňa neuveriteľný zápas. Dokázal som sa vyrovnať s vetrom, triafal som čiary a v dôležitých momentoch ma podržalo podanie. Dnes jednoducho všetko klaplo. Vždy je veľmi ťažké hrať proti Rogerovi, ktorý je mojím dobrým priateľom a človekom, ktorého si vážim. Toto je môj najlepší grandslamový turnaj na antuke," povedal vlaňajší šampión Australian Open v prvom interview priamo na kurte.

Federer po rozlúčke s Parížom už myslí na prestížny Wimbledon. "Myslím na to, čo budem robiť v najbližších dňoch. Mojím veľkým cieľom v tejto sezóne je uspieť na wimbledonskej tráve. V All England Clube chcem predviesť svoj najlepší tenis. Už sa teším na túto časť sezóny. Dnešná prehra je pozitívna snáď iba v tom, že sa môžem teraz viac venovať svojej rodine a budem mať viac času na regeneráciu," povedal pre akreditované média sedemnásobný wimbledonský šampión.

muži - dvojhra - štvrťfinále:
Jo-Wilfried Tsonga (14-Fr.) - Kei Nišikori (5-Jap.) 6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3,
Stan Wawrinka (9-Švajč.) - Roger Federer (2-Švajč.) 6:4, 6:3, 7:6 (4)