Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

WIMBLEDON: Muguruzová: Na zápas som nastúpila s čistou hlavou

Španielka Garbine Muguruzová. Foto: TASR/AP

Druhou semifinalistkou sa stala Američanka Venus Williamsová.

Wimbledon 11. júla (TASR) - Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Finalistka z roku 2015 si vo štvrťfinále ako nasadená štrnástka poradila so sedmičkou "pavúka" Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 6:3, 6:4. Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok víťazka súboja medzi Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a Američankou CoCo Vandewegheovou.

Muguruzovej Blancovej vyšiel úvod zápasu s Kuznecovovou, keď za stavu 2:1 prelomila podanie súperky a výhodu brejku pretavila v zisk prvého setu. Vlaňajšia víťazka Roland Garros v Paríži hrala rýchlo, agresívne a trpezlivo, robila minimum nevynútených chýb, jej údery mali správnu dĺžku. V druhom dejstve Kuznecovová pridala na agresivite, no v piatom geme stratila servis a Muguruzová Blancová už dotiahla zápas do úspešného konca.

"Na zápas som nastúpila s čistou hlavou a jasným plánom, ktorý sa mi podarilo dodržať až do poslednej loptičky. Proti Svetlane som hrala už veľakrát a vedela som, že ak chcem uspieť, musím ísť do toho. Je skvelé byť po dvoch rokoch opäť vo wimbledonskom semifinále. V náročných zápasoch som pokojnejšia a uvoľnenejšia ako pri prvom postupe medzi elitné kvarteto. Semifinálovú súperku si človek už nenavyberá. Všetky hráčky, ktoré sa dostanú do tejto fázy turnaja, sú veľmi kvalitné bez ohľadu na renking," povedala rodáčka Z Venezuely v prvom pozápasovom interview.

Americká tenistka Venus Williamsová sa teší z výhry nad Lotyškou Juliou Ostapenkovou vo štvrťfinále grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne 11. júla 2017.
Foto: TASR/AP


Druhou semifinalistkou sa stala Američanka Venus Williamsová. Päťnásobná wimbledonská šampiónka zvíťazila ako nasadená desiatka nad šampiónkou Roland Garros Lotyškou Juliou Ostapenkovou 6:3, 7:5. V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazke súboja medzi Britkou Johannou Kontovou a Rumunkou Simonou Halepovou. "Wimbledon jednoducho milujem. Na tomto turnaji vždy dávam do toho všetko. V uplynulých mesiacoch som popracovala na podaní. Zatiaľ funguje na jednotku a dúfam, že ma servis podrží aj v ďalších zápasoch," povedala Američanka pre akreditované médiá.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Venus Williamsová (10-USA) - Julia Ostapenková (13-Lot.) 6:3, 7:5,
Garbine Muguruzová Blancová (14-Šp.) - Svetlana Kuznecovová (7-Rus.) 6:3, 6:4