Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Tenis

Anna Karolína Schmiedlová postúpila v Moskve do druhého kola

Na archívnej snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová Foto: TASR/AP/Ahn Young-joon

V úvodnom kole si ako ôsma nasadená poradila s bieloruskou kvalifikantkou Aljaksandrou Sasnovičovou za 94 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

Moskva 20. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve. V úvodnom kole si ako ôsma nasadená poradila s bieloruskou kvalifikantkou Aljaksandrou Sasnovičovou za 94 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:3. V úvodnom sete otočila z 0:2, druhé dejstvo už bolo od začiatku v jej réžii.

Súperkou Schmiedlovej v osemfinálovom 2. kole bude Ukrajinka Lesja Curenková, s ktorou má pozitívnu vzájomnú bilanciu 2:0. Vlani ju zdolala na tvrdom povrchu v Sydney i na antuke v Trnave.

Zverenka trénera Milana Martinca sa minulý týždeň pre črevnú virózu odhlásila z turnaja WTA v rakúskom Linzi. Vo svetovom rebríčku jej aktuálne patrí 26. miesto, čo je jej kariérne maximum. Slovenská jednotka v tomto roku vyhrala turnaje v Katoviciach a Bukurešti, v Riu de Janeiro postúpila až do finále. V júli si na okruhu WTA vyslúžila ocenenie pre vychádzajúcu hviezdu mesiaca.

dvojhra - 1. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (8-SR) - Aljaksandra Sasnovičová (Biel.) 6:4, 6:3
Kristina Mladenovicová (9-Fr.) - Ana Bogdanová (Rum.) 7:6 (4), 6:3
Anastasija Pavľučenkovová (Rus.) - Monica Niculescuová (Rum.) 7:5, 0:6, 6:4
Anastasija Sevastovová (Lot.) - Oľga Govorcovová (Biel.) 7:6 (2), 6:4