Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Tímy Plíškovej a Kvitovej sa zúčastnia na charitatívnom turnaji

Česká tenistka Karolína Plíšková. Foto: TASR/AP

Kvitová má tímové súťaže rada, čo v minulosti neraz potvrdila vo fedcupových dueloch.

Praha 11. mája (TASR) - Tímy českých tenistiek Karolíny Plíškovej a Petry Kvitovej sa v júni a júli zúčastnia na štvorkolovom charitatívnom turnaji Tipsport Charity Cup. Podujatie odštartuje 13.-15. júna na antukových dvorcoch na pražskej Štvanici.

V tíme Karolíny Plíškovej budú okrem svetovej trojky jej dvojča Kristýna, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Nikola Bartůňková. Kvitová, dvojnásobná wimbledonská šampiónka, bude mať v družstve Barboru Strýcovú, Kateřinu Siniakovú, Barboru Krejčíkovú, Rusku Jekaterinu Alexandrovovú a 15-ročnú Lindu Fruhvirtovú.

"Je to pre nás obrovská príležitosť zahrať si unikátny turnaj. Som rada, že máme v Česku toľko skvelých tenistiek, určite to bude divácky veľmi zaujímavé. S tímom už riešime hernú stratégiu a urobíme maximum pre víťazstvá. Určite dáme do toho všetko, aj keď ide o charitatívnu akciu," citoval slová Karolíny Plíškovej server idnes.cz.

Kvitová má tímové súťaže rada, čo v minulosti neraz potvrdila vo fedcupových dueloch. "Teším sa na nový model a som zvedavá, čo prinesie. Okrem zaujímavých zápasov nebude núdza ani o zábavu, ktorú si na turnajoch logicky príliš neužijeme," uviedla dvanásta hráčka sveta.

Českí tenisti sa snažia spestriť si sezónu, ktorá je pre pandémiu koronavírusu prerušená zatiaľ do 13. júla. V máji sa na podujatí O pohár prezidenta Českého tenisového zväzu predstavia sestry Plíškové, Kvitová i celý český daviscupový tím na čele s Jiřím Veselým.