Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Traja talianski tenisti dostali tresty za ovplyvňovanie stretnutí

Foto: TASR

Najvyššie postavený je 143. hráč sveta Marco Cecchinato, ktorý dostal pokutu 40.000 eur a osemnásťmesačný zákaz štartu na okruhu ATP.

Rím 20. júla (TASR) - Talianska tenisová federácia (FIT) v stredu potrestala troch miestnych hráčov za ovplyvňovanie stretnutí. Najvyššie postavený je 143. hráč sveta Marco Cecchinato, ktorý dostal pokutu 40.000 eur a osemnásťmesačný zákaz štartu na okruhu ATP. Zapletení v kauze sú aj Riccardo Accardi a Antonio Campo.

Cecchinata uznali vinným z ovplyvňovania zápasu vo dvojhre a ilegálnych stávok na challengerovom turnaji v marockej Mohammedii, ako aj deblového duelu na podujatí rovnakej úrovne v českom Prostějove. "Okrem toho vypustil dôverné informácie o stretnutí Andreasa Seppiho s Johnom Isnerom na Roland Garros 2015 a o súboji Lorenza Frigeria na turnaji ITF Futures," priniesla agentúra DPA stanovisko FIT.

Accardi vyviazol s ročným suspendovaním a pokutou 20.000 eur, Campo má dištanc na štyri mesiace a zaplatí polovičnú čiastku. Táto dvojica sa dopustila podobných prehreškov tiež na challengeroch.