Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Venus Williamsová o sestre Serene: Má na to, aby vyhrala aj US Open

Serena Williamsová (vpravo) a jej sestra Venus Williamsová, archívne foto Foto: TASR/AP

Williamsová mladšia vyhrala v sobotu Wimbledon a v septembri na kurtoch vo Flushing Meadows sa pokúsi získať aj štvrtý grandslam v sezóne.

Washington 15. júla (TASR) - Americká tenistka Venus Williamsová vyhlásila, že jej mladšia sestra Serena má na to, aby triumfovala aj na záverečnom grandslame roka US Open. Williamsová mladšia vyhrala v sobotu Wimbledon a v septembri na kurtoch vo Flushing Meadows sa pokúsi získať aj štvrtý grandslam v sezóne.

Štyri grandslamy za jeden kalendárny rok naposledy získala Steffi Grafová, legendárnej Nemke sa to podarilo v roku 1988. Williamsová už má na svojom konte svoj osobný "Serena Slam", keď triumfovala na US Open 2014 a v tomto roku na Australian Open, Rolland Garros i na Wimbledone.

"Serena to bude mať veľmi ťažké, ale myslím, že určite na to má. Môže vyhrať aj US Open. Avšak vôbec to nie je tak, že súperky jej dávajú víťazstvá zadarmo. Musí si zaslúžiť každú hru, každý bod. Predvádza však výborný tenis a pokiaľ jej vydrží forma, tak verím, že bude úspešná," uviedla na adresu svojej sestry Venus Williamsová.

US Open 2015 sa uskutoční v New Yorku v termíne od 31. augusta do 13. septembra.