Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Víťazka US Open Pennettová podporuje Rím v boji o OH 2024

Na snímke talianska víťazka tenisového grandslamového turnaja US Open Flavia Pennettová pózuje s trofejou na vyhliadke v Rockefeller Cener v New Yorku 13. septembra 2015. Foto: TASR/AP/David Goldman

Rok 2015 bol pre mňa skvelý, teraz je čas na Rím, skonštatovala.

Miláno 17. septembra (TASR) - Víťazka uplynulého tenisového grandslamu US Open Flavia Pennettová podporuje kandidatúru Ríma na usporiadanie olympijských hier v roku 2024. Informovala agentúra AP.

"Rok 2015 bol pre mňa skvelý, teraz je čas na Rím," povedala talianska tenistka. V sobotňajšom finále zdolala krajanku Robertu Vinciovú a získala svoj prvý grandslamový titul. Hneď po tom oznámila v 33 rokoch koniec kariéry. "Myslím, že Taliansko má v rukách dobré karty. Chcem každého vyzvať, aby dal do kandidatúry srdce. Keď bude Rím potrebovať víťazný smeč, tak som pripravená," dodala.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) schválil Rím za oficiálneho kandidáta v stredu. Okrem "večného mesta" sa o OH 2024 uchádzajú aj Budapešť, Hamburg, Los Angeles a Paríž. Voľba sa uskutoční v septembra 2017 v metropole Peru v Lime.