Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Danka Koviničová po triumfe v Trnave: Som unavená, ale titul hreje

Danka Koviničová, archívne foto Foto: TASR/AP/Mic Smith

Dvadsaťročná rodáčka z Podgorice si pripísala na konto celkovo ôsmy singlový titul na okruhu ITF, najcennejší v kariére.

Trnava 10. mája (TASR) - Čiernohorská tenistka Danka Koviničová sa stala víťazkou dvojhry na 7. ročníku antukového turnaja ITF Empire Slovak Open v Trnave (dotácia 100.000 USD). Vo finále si poradia s Ruskou Margaritou Gasparjanovovou v dvoch setoch 7:5, 6:3.

Dvadsaťročná rodáčka z Podgorice si pripísala na konto celkovo ôsmy singlový titul na okruhu ITF, najcennejší v kariére. Z Trnavy si odnáša prémiu 15.200 USD a 140 bodov do svetového rebríčka WTA. Gasparjanovová v areáli TK Empire nevyužila šancu na zisk double, v sobotu triumfovala po boku Julie Bejgelzimerovej vo štvorhre.

Koviničová mala zo zisku titulu veľkú radosť. "Som rada, že to mám konečne za sebou. Bol to veľmi ťažký zápas. Cítim sa unavená, ale titul hreje. Veľmi ma teší, že z Trnavy odchádzam ako šampiónka. Podmienky boli dnes veľmi náročné, fúkal nepríjemný vietor, ktorý nám obom spôsoboval veľké problémy najmä pri podaní. Často menil smer loptičky, nebolo ľahké sa tomu prispôsobiť," povedala Koviničová v prvom interview do kamier RTVS.

Čiernohorka nezabudla vyzdvihnúť kvality svojej súperky: „Margarita má skvelý forhend. Veľmi silné údery zo všetkých častí kurtu," dodala pre oficiálnu stránku turnaja. V pondelok odlieta Koviničová do Paríža. "Najprv sa tam zúčastním na turnaji ITF, v rámci prípravy na Roland Garros. Neviem ešte, či budem hrať v hlavnej súťaži, alebo začnem v kvalifikácii, som totiž prvou náhradníčkou. Ale so ziskom bodov z Trnavy mám dosť bodov na hlavnú súťaž Wimbledonu."

dvojhra - finále:

Danka Koviničová (ČH) - Margarita Gasparjanovová (Rus.) 7:5, 6:3