Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Wickmayerová sa stala víťazkou dvojhry na antukovom turnaji v Trnave

Belgická tenistka Yanina Wickmayerová pózuje s trofejou po víťazstve nad krajankou Greet Minnenovou vo finále ženskej dvojhry na antukovom podujatí ITF EMPIRE Tennis Academy Open v Trnave v nedeľu 14. mája 2023. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Wickmayerová v prvom sete na kurte dominovala a za 24 minút uštedrila súperke "kanára".

Trnava 14. mája (TASR) - Belgická tenistka Yanina Wickmayerová sa stala víťazkou dvojhry na antukovom podujatí ITF EMPIRE Tennis Academy Open v Trnave. Vo finále zdolala v pozícii turnajovej sedmičky štvrtú nasadenú krajanku Greet Minnenovú hladko 6:0, 6:3. Pre vytrvalý dážď sa zápas hral v nafukovačke.

Wickmayerová v prvom sete na kurte dominovala a za 24 minút uštedrila súperke "kanára". O osude druhého dejstva rozhodol ôsmy gem, v ktorom Minnenová stratila podanie. Wickmayerová si z Trnavy odnáša prémiu 15.239 USD pred zdanením a 140 bodov do svetového rebríčka. Tridsaťtriročná Belgičanka má na konte aj päť titulov z turnajov WTA, v roku 2010 bola svetovou dvanástkou.

V Trnave sa jej darí, v marci na harde v hale získala po boku Minnenovej titul vo štvorhre. "Bol to pre mňa veľmi náročný zápas. V Trnave som hrala v tomto týždni viacero trojsetových duelov, na kurte som strávila veľa hodín. Je však veľmi príjemné ukončiť týždeň víťazstvom a ziskom trofeje. Proti kamarátke sa vždy hrá ťažko,“ uviedla Wickmayerová pre oficiálnu webovú stránku turnaja.

Pre Minennovú to bolo druhé neúspešné finále v priebehu siedmich dní, minulú nedeľu vo Francúzskom stredisku Saint Malo prehrala s Američankou Sloane Stephensovou - šampiónkou US Open z roku 2017.

Belgická tenistka Yanina Wickmayerová (vpravo) pózuje s trofejou po víťazstve nad krajankou Greet Minnenovou (vľavo) vo finále ženskej dvojhry na antukovom podujatí ITF EMPIRE Tennis Academy Open v Trnave v nedeľu 14. mája 2023.
Foto: TASR Lukáš Grinaj



dvojhra - finále:



Yanina Wickmayerová (Belg.-7) - Greet Minnenová (Belg.-4) 6:0, 6:3