Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Ymer rozbil raketu o rozhodcovskú stoličku, dostal pokutu 37.370 eur

Taliansky tenista Lorenzo Musetti odvracia loptičku Mikaelovi Ymerovi zo Švédska v 1. kole dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros 28. mája 2023 v Paríži. Foto: TASR/AP

Ymera následne diskvalifikovali a Fils sa stal víťazom zápasu.

Paríž 31. mája (TASR) - Švédsky tenista Mikael Ymer dostal pokutu 37.370 eur za to, že na turnaji ATP v Lyone rozbil raketu o rozhodcovskú stoličku. V druhom kole proti Francúzovi Arthurovi Filsovi ho za stavu 5:6 v prvom sete rozčúlilo, že rozhodca neskontroloval značku loptičky. Informovala o tom agentúra AP.

Ymera následne diskvalifikovali a Fils sa stal víťazom zápasu. Hovorca ATP Tour uviedol, že Ymer prišiel o 9980 eur z prémií a 20 bodov, ktoré získal za postup do druhého kola. Zároveň dodal, že výbor pre pokuty vykoná preskúmanie toho, čo sa stalo, aby určil, či sú opodstatnené ďalšie tresty. Ymer dostal aj pokutu na mieste vo výške 27.490 eur.

Švéd prehral v prvom kole Roland Garros so 17. nasadeným Talianom Lorenzom Musettim 5:7, 2:6, 4:6. "Pri všetkej úcte, myslím si, že z videa je celkom jasné, čo to spôsobilo a prečo som reagoval tak, ako som reagoval. Samozrejme, vôbec to neospravedlňujem," skonštatoval Ymer na tlačovej konferencii.