Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Zverev a Medvedev vstúpili v Turíne víťazne do červenej skupiny

Na snímke nemecký tenista Alexander Zverev oslavuje víťazstvo nad Španielom Carlosom Alcarazom 6:7 (3), 6:3. 6:4 v zápase červenej skupiny finále turnaja majstrov ATP v talianskom Turíne 13. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Kľúčový moment rozhodujúceho setu priniesol piaty gem, v ktorom Zverev opäť zobral súperovi podanie. V ďalšom priebehu si už obaja tenisti postrážili servis a Nemec napokon triumfoval 6:3.

Turín 14. novembra (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev zvíťazil vo svojom úvodnom zápase na turnaji majstrov v Turíne nad krajanom Andrejom Rubľovom v dvoch setoch 6:4, 6:2. V zápase ani raz nestratil svoje podanie a k víťazstvu si pomohol aj 10 esami. V prvom stretnutí červenej skupiny si ôsmy hráč rebríčka ATP Nemec Alexander Zverev poradil so svetovou dvojkou Španielom Carlosom Alcarazom 6:7 (3), 6:3, 6:4.

V dueli dvoch ruských tenistov si do stavu 3:3 ani jeden z hráčov nevypracoval brejkbal. Ako prvému sa to podarilo Medvedevovi v siedmom geme, ktorý dotiahol do víťazného konca. Následne si napriek trom brejkbalom súpera postrážil bod pri vlastnom podaní. Neprišiel oň ani po štyroch brejkbaloch dramatického desiateho gemu, ktorý napokon získal pre seba a po 55 minútach ním ukončil prvý set. Rubľov prišiel o podanie už v prvom geme druhého setu a následne aj v piatom - 1:4. Medvedev si už záver zápasu postrážil a ukončil ho čistou hrou v ôsmom geme, keď využil už prvý mečbal.

"Cítil som sa dobre a chcel som ten pocit preniesť aj na kurt. Prvý set bol skutočne ťažký. Snažím sa hrať agresívne po svojom podaní, respektíve prvý úder po returne. No Rubľov hrá štýlom, ktorý mi nedáva veľa možností, pretože ja nemám takú silu ako Alcaraz či Tsitsipas. Takže som sa musel snažiť striedať bekhend s forhendom a rozhýbať súpera," povedal Medvedev pre webstránku ATP Tour.

Úvodný duel skupiny priniesol od úvodu atraktívny a dramatický tenis. V treťom geme prvého setu Zverev brejkol súpera, no Alcaraz predviedol v šiestom geme čistú hru a získal bod pri súperovom podaní. Následne Zverev nevyužil štyri brejkbaly a za stavu 6:5 trikrát odvrátil setbal súpera. Prvý set napokon dospel do tajbrejku, v ktorom Zverev spravil dvakrát chybu pri vlastnom podaní a prvý set získal Alcaraz.

Zverev začal druhý ideálne, keď v druhom geme brejkol súpera a po priebehu 4:1 a 5:2 vyhral za 39 minút. Pritom sám čelil hneď v prvom geme pri svojom podaní brejkbalu, no situáciu zvládol a práve tento moment považoval za najdôležitejší. "Pomohlo mi zachránenie brejkbalu v prvom geme druhého setu. Celkovo som dnes veľa vyťažil z podania," poznamenal Zverev pre oficiálnu stránku turnaja. Kľúčový moment rozhodujúceho setu priniesol piaty gem, v ktorom Zverev opäť zobral súperovi podanie. V ďalšom priebehu si už obaja tenisti postrážili servis a Nemec napokon triumfoval 6:3. V zápase zvíťazil aj vďaka 16 esám (Alcaraz 11) a iba 5 nevynúteným chybám. Zverev vynechal vlaňajší ročník pre zranenie členka a v závere zápasu s Alcarazom nepríjemne spadol práve naň: "Nie, nevyvrtol som si ho. Iba som sa pošmykol a chvíľu to bolelo, no nedošlo k zraneniu. Nie je to porovnateľné s predošlým zranením členka." Pre Alcaraza to bola tretia prehra po sebe a štvrtá z uplynulých šiestich zápasov: "Som jeden z hráčov, ktorí odohrali väčšinu zápasov na turnajoch veľkej štvorky. Fyzicky sa cítim dobre."


turnaj majstrov - červená skupina:


Daniil Medvedev (Rus.) - Andrej Rubľov (Rus.) 6:4, 6:2

Alexander Zverev (Nem.) - Carlos Alcaraz (Šp.) 6:7 (3), 6:3, 6:4



tabuľka:

1. Daniil Medvedev 1 1 0 2:0 1

2. Alexander Zverev 1 1 0 2:1 1

3. Carlos Alcaraz 1 0 1 1:2 0

4. Andrej Rubľov 1 0 1 0:2 0