Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Zverev chce štartovať na Australian Open: Vianoce strávim už tam

Nemecký tenista Alexander Zverev. Foto: TASR/AP

Na základe nariadení miestnych zdravotných orgánov musia všetci tenisti a tenistky po prílete do krajiny nastúpiť do dvojtýždňovej karantény.

Londýn 13. novembra (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev je ochotný prísť na Australian Open (18.-31. januára 2021) v predstihu, aby pred štartom grandslamového turnaja absolvoval povinnú dvojtýždňovú karanténu.

"Všetci hráči musia dva týždne pred začiatkom turnaja už byť v Austrálii. Priletím tam v polovici decembra, to znamená, že Vianoce strávim už tam," povedal pre agentúru DPA siedmy hráč svetového rebríčka.

Na základe nariadení miestnych zdravotných orgánov musia všetci tenisti a tenistky po prílete do krajiny nastúpiť do dvojtýždňovej karantény a až po jej absolvovaní sa budú môcť zúčastniť na prvom grandslamovom podujatí roka. "Pozitívne je, že počas tohto obdobia budeme môcť trénovať. Ubytujú nás v rezorte. Nebude to perfektné, ale určite lepšie, ako sedieť celý čas v hotelovej izbe," poznamenal Zverev.

Ten sa ešte pred Australian Open zúčastní na turnaji majstrov v Londýne (15.-22. novembra), kde sa v základnej skupine stretne so svetovou jednotkou Novakom Djokovičom, Daniilom Medvedevom a debutantom Diegom Schwartzmanom: "ATP finále v Londýne je výnimočný turnaj. Bude to najťažšie podujatie roka. Ak chcete uspieť, musíte byť od prvej loptičky absolútne koncentrovaný."