Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Zverev po finálovom debakli v Madride kritizoval ATP

Alexander Zverev vo finále mužskej dvojhry proti španielskemu tenistovi Carlosovi Alcarazovi na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Madride v nedeľu 8. mája 2022. Foto: TASR/AP

Nechcem uprieť úspech Carlosovi. Som len smutný, lebo to mohol byť lepší zápas a takéto finále by si to zaslúžilo, uviedol nemecký tenista.

Madrid 9. mája (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev skritizoval vedenie ATP a organizátorov turnaja Masters 1000 v Madride po finálovej prehre s Carlosom Alcarazom. Olympijský šampión z Tokia prehral s 19-ročným Španielom za 64 minút 3:6, 1:6 a po finále sa sťažoval na svoj zápasový program, v ktorom hral v neskorých večerných hodinách.

Nasadený hráč číslo dva a obhajca po prehre so sedmičkou pavúka uviedol, že ATP v tomto smere zlyhala. "Odviedla tento týždeň hanebnú prácu. Mrzí ma to, lebo finálový zápas by mohol byť kvalitnejší. Pravdepodobne by som s Carlosom, ktorého považujem momentálne za hráča s najlepšou formou na okruhu, prehral. Ale mohol som byť čerstvejší a finále lepšie, ak by som nechodil spať po zápasoch o štvrtej hodine ráno. Chýbala mi koordinácia, pokazil som ľahké loptičky, lebo som ich ani poriadne nevidel. Hrať finále turnaja Masters 1000 s Alcarazom, ktorý je momentálne najlepší na svete, je ťažké aj bez toho. Už po rozcvičke som vedel, že budem trpieť. Ak chcete hrať proti najlepším, musíte byť v top kondícii. Inak nemáte šancu. Ja som ju nemal. Všade som bol neskoro, môj prvý krok nebol taký rýchly," citovala Zvereva agentúra DPA.

Obhajca trofeje Alexander Zverev z Nemecka si utiera tričkom tvár vo finále mužskej dvojhry proti španielskemu tenistovi Carlosovi Alcarazovi na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Madride v nedeľu 8. mája 2022.
Foto: TASR/AP


Zverev hral už štvrťfinále štvrťfinále s Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimom vo večernom bloku. Do postele sa podľa vlastných slov dostal o štvrtej ráno. Trojsetové semifinále s Grékom Stefanosom Tsitsipasom sa začalo o 23.00 h a skončilo sa po jednej hodine rannej. Po následnom rehabilitačnom fyziu sa Nemec dostal do hotelovej postele o piatej ráno. "Poznáte so sami, veď je to ako po absolvovanej párty. Ak sa dostanete do postele o štvrtej ráno, potom ste v ten deň mŕtvi. Bol som aj. A ak sa na ďalší deň dostanete do postele o piatej ráno, ani sa vám nechce vstať. Nechcem uprieť úspech Carlosovi. Som len smutný, lebo to mohol byť lepší zápas a takéto finále by si to zaslúžilo. Každý chce vidieť čo najlepší tenis. Som aj nahnevaný, lebo mi vzali šancu na lepšie finále. Nie som robot, som len človek. Nakoniec však už nikoho nebudú zaujímať tieto veci. No nebolo to fér," dodal.