Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Testovanie

Bratislavský Ružinov zvažuje zriadenie stáleho odberného miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Roman Hanc

Mestská časť sa s touto ideou obrátila aj priamo na svojich obyvateľov, ktorých sa pýtala, čo si myslia o vytvorení stáleho odberného miesta.

Bratislava 24. novembra (TASR) – Bratislavský Ružinov zvažuje vytvorenie stáleho odberného miesta na ochorenie COVID-19. Eviduje totiž veľký záujem ľudí o testovanie antigénovými testami aj mimo plošného testovania a dlhé rady počas uplynulých dní pred nemocnicou v Ružinove, keďže štátne odberné miesta kapacitou nie vždy stačia. Mestská časť už v tejto súvislosti komunikuje s ministerstvom zdravotníctva i ďalšími subjektmi.

"Rozmýšľame, či vieme ako mestská časť pomôcť a zabezpečiť pravidelné testovanie. Bezpečnosť je to najdôležitejšie a preventívne testovanie pri nejakých príznakoch je najvhodnejší spôsob, ako rozlíšiť bežnú chrípku alebo nádchu od nového koronavírusu," uviedol pre TASR starosta Ružinova Martin Chren.

Mestská časť sa s touto ideou obrátila aj priamo na svojich obyvateľov, ktorých sa pýtala, čo si myslia o vytvorení stáleho odberného miesta. Väčšinová odpoveď bola podľa starostu v tomto smere jednoznačne pozitívna.

Spýtali sme sa ľudí v Ružinove, čo by si mysleli o tom, keby miestny úrad pomohol zabezpečiť takéto testovacie miesto. Väčšinová odpoveď bola jednoznačne pozitívna. Mestskej časti sa už medzičasom ozvali niektoré zdravotnícke organizácie, ktoré takúto službu poskytujú, jej vedenie "veľmi intenzívne a konštruktívne" komunikuje aj s rezortom zdravotníctva. „Možno že sa nám podarí dokonca zabezpečiť aj nejakú formu spolupráce, kde by mestská časť len poskytla priestor a všetko ostatné by bolo pre nás bez nákladov,“ poznamenal Chren.



Plusom by podľa starostu bolo, že Ružinovčania by získali možnosť bezplatne sa otestovať. "Viem si predstaviť, že by sme aj registráciu na presný čas odberu vedeli zariadiť, takže testovanie by bolo bez zbytočných radov," napísal na sociálnej sieti.