Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Testovanie

Komunikácia s kompetentnými je zložitá, hovorí starosta R. Zalužian

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovic

Podľa starostu Rimavských Zalužian Milana Medveďa testovanie a všetky opatrenia určite nejaký význam majú, ale ich podávanie občanom a spolupráca s ďalšími organizáciami má trhliny.

Rimavské Zalužany 25. novembra (TASR) – Komunikácia so štátnymi inštitúciami, ktoré zabezpečujú testovanie, je zložitá a samospráva neraz nemá s kým poriadne komunikovať. Tvrdí to starosta Rimavských Zalužian v okrese Rimavská Sobota Milan Medveď, podľa ktorého testovanie a všetky opatrenia určite nejaký význam majú, ale ich podávanie občanom a spolupráca s ďalšími organizáciami má trhliny.

„Týka sa to napríklad účasti na treťom kole testovania. O 12.30 h sme mali občanom oznámiť, že tí, ktorí sa nezúčastnili na druhom kola, sa nesmú zúčastniť na treťom. O dve hodiny však prišla správa, že sa môžu zúčastniť. Občania tieto zmätočné informácie vnímajú, sú z toho sklamaní a mnohí aj nahnevaní na celý systém,“ konštatoval Medveď.

Dodal, že úrad verejného zdravotníctva a okresný úrad, na ktoré sa obrátil, ho odkázali na Ozbrojené sily SR. Tvrdí, že komunikácia s vojakom, ktorý v dedine zabezpečuje testovanie, je dobrá, ale tento príslušník nemá k všetkým informáciám prístup. „Prosil som armádu, aby mi dala na niekoho e-mailový kontakt, aby sme určité nedostatky, ktoré sú prirodzené, odstránili. Lenže žiadny som nedostal,“ podotkol starosta, podľa ktorého je do niektorých inštitúcií často problém aj dovolať sa telefonicky.

Ako ďalej povedal, určite sa nebráni spolupráci a chyby, ktoré vznikajú, chce riešiť. „Ale keď ich nemám s kým riešiť, tak je to sklamanie. Nechcem hľadať vinníka, chcem len nájsť riešenie,“ zdôraznil Medveď.