Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Testovanie

Testy v zariadení pre seniorov Zobor odhalili 22 pozitívnych klientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Podľa slov Timey Galovej z mestského úradu, väčšina seniorov nemala žiadne príznaky choroby, u dvoch sa prejavila len slabá nádcha.

Nitra 24. novembra (TASR) - Zariadenie pre seniorov Zobor v Nitre je v karanténe. Ako informovala radnica, testovanie, ktoré sa tu uskutočnilo v piatok 20. novembra, odhalilo 22 pozitívne testovaných na COVID-19.

Podľa slov Timey Galovej z mestského úradu, väčšina seniorov nemala žiadne príznaky choroby, u dvoch sa prejavila len slabá nádcha. Pozitívne testovaní zamestnanci pociťovali prejavy nachladnutia a celkovú slabosť.

Všetci pozitívne testovaní boli odčlenení od suspektných. „Dobrovoľníci z radov zamestnancov sa prihlásili do desaťdňovej služby, aby mohli zabezpečiť všetky potrebné služby pre klientov v karanténe. Od 1. decembra ich vystrieda druhý tím zamestnancov, ktorí sú momentálne v dobrovoľnej karanténe,“ uviedla Galová.

Strava pre seniorov a zamestnancov v karanténe je zabezpečovaná v jednorazových menu boxoch. „Pozitívne testovaná je aj zamestnankyňa kuchyne na Baničovej ulici. Do karantény museli ísť všetci jej kolegovia zo spoločnej zmeny. Obedy pre zamestnancov mestského úradu bude naďalej zabezpečovať prevádzka kuchyne v Olympii, avšak bez možnosti výberu z viacerých jedál,“ dodala Galová.