Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Testovanie

Košické oceliarne otestujú verejnosť na COVID-19 už len do konca marca

Na archívnej snímke testovanie v U. S. Steel v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Na odberovom mieste vo vstupnom areáli oceliarní od začiatku januára do pondelka otestovali podľa hovorcu celkovo 60.000 ľudí.

Košice 22. marca (TASR) – Odberové miesto na testovanie na ochorenie COVID-19 v areáli U. S. Steel Košice bude pre verejnosť fungovať do konca marca. "Od apríla budeme testovať len našich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov," informoval v pondelok hovorca oceliarní Ján Bača. 

Od 1. apríla budú v podniku testovať zamestnancov, ktorí sa preukážu identifikačnou kartou každý pracovný deň od 12.30 do 18.30 h, a to vzhľadom na striedanie pracovných zmien.

Na odberovom mieste vo vstupnom areáli oceliarní od začiatku januára do pondelka otestovali podľa hovorcu celkovo 60.000 ľudí, z toho približne 35.000 boli obyvatelia Košíc a okolia. "Sme radi, že situácia v Košiciach sa stabilizuje a veríme, že to nie je krátkodobý stav, ale už trend, aký si prajeme. V týchto dňoch sa chceme sústrediť na znižovanie rizík v rámci podniku a ešte viac ohnúť krivku, ktorá síce poukazuje na pokles prípadov pozitívne testovaných, avšak ešte stále musíme byť veľmi opatrní. Aj v predpovediach možného vývoja," konštatoval Bača.