Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Testovanie

V Žiari nad Hronom cez víkend opäť otvoria dvojicu odberových miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hancnc

Odberové miesta mesto otvorí v základnej škole na Jilemnického ulici a v priestoroch Gymnázia Milana Rúfusa.

Žiar nad Hronom 25. marca (TASR) – Mesto Žiar nad Hronom počas víkendu opäť zriadi dvojicu odberových miest na bezplatné antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. Samospráva o tom informovala na svojej webovej stránke.

Odberové miesta mesto otvorí v základnej škole na Jilemnického ulici a v priestoroch Gymnázia Milana Rúfusa. Testovanie sa uskutoční v sobotu (27. 3.) a v nedeľu (28. 3.) od 8.00 do 19.00 h, obyvatelia sa naň musia vopred prihlásiť prostredníctvom registračného systému.

Samospráva počas víkendu zriadi spoločne so spoločnosťami Slovalco a Nemak dvojicu odberových miest aj v priemyselnom parku, určené sú však výhradne pre zamestnancov miestnych firiem. V rámci mesta je obyvateľom počas týždňa k dispozícii celkom šesť odberových miest, z ktorých v troch nie je potrebné sa vopred registrovať.

Okres Žiar nad Hronom bude od pondelka (29. 3.) v rámci platného COVID automatu po novom zaradený medzi takzvané bordové okresy, na výnimky zo zákazu vychádzania však budú obyvatelia naďalej potrebovať negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní.