Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tipsport Liga

Banská Bystrica angažovala obrancu Pavlina ako náhradu za Cardwella

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Pre Pavlina pôjde o tretie pôsobisko v slovenskej extralige. V ročníku 2020/2021 hral za HC Košice, v sezóne 2021/2022 bol hráč Michaloviec.

Banská Bystrica 29. augusta (TASR) - Slovinský hokejista Žiga Pavlin sa dohodol na spolupráci s HC ´05 Banská Bystrica. Vedenie "baranov" angažovalo 37-ročného obrancu ako náhradu za Kanaďana Jakea Cardwella, ktorý v júli na vlastnú žiadosť v klube skončil.

"Na Jakeove miesto sme hľadali jednoznačne praváka, nakoľko jediný pravák spomedzi obrancov je Patrik Luža," povedal pre klubovú webstránku športový manažér HC ´05 Michal Hudec.

Pre Pavlina pôjde o tretie pôsobisko v slovenskej extralige. V ročníku 2020/2021 hral za HC Košice, v sezóne 2021/2022 bol hráč Michaloviec. "Má obrovské skúsenosti a to aj z medzinárodného fóra, z MS alebo aj zo ZOH. Mali sme o ňom skvelé referencie a som rád, že sme dospeli k jeho podpisu. S podpisom Žigu Pavlina je káder nateraz uzavretý. Ak zostanú všetci hráči zdraví, tak so zostavou, v ktorej sme nastupovali v príprave a teraz už aj so Žigom v defenzíve, chceme nastúpiť do prvého zápasu v extralige," poznamenal Hudec.