Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Banská Bystrica predĺžila zmluvu s kapitánom Ďatelinkom

Na snímke gólová radosť hráčov Banskej Bystrice v zápase 17. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica v Košiciach 27. októbra 2019. Foto: TASR - František Iván

Ďatelinka sa v Banskej Bystrici cíti dobre, v novej sezóne chce v prvom rade odovzdávať skúsenosti mladším hráčom.

Banská Bystrica 3. mája (TASR) - Vedenie hokejového klubu HC '05 Banská Bystrica predĺžilo zmluvu s kapitánom Ivanom Ďatelinkom. Tridsaťdeväťročný obranca tak bude v tíme "baranov" pôsobiť aj v nasledujúcej sezóne Tipos extraligy.

"Len nedávno absolvoval 400. zápas v našom drese a krátko na to sa mu dostalo ďalšej pocty, keď nastúpil na 900. zápas v najvyššej slovenskej súťaží, čím sa zaradil medzi úzku skupinku hokejistov s podobne významnými míľnikmi. Príbeh štvornásobného šampióna Slovenska však nekončí, Ivan Ďatelinka nás povedie aj v novom ročníku," uviedol klub v tlačovej správe.

Ďatelinka sa v Banskej Bystrici cíti dobre, v novej sezóne chce v prvom rade odovzdávať skúsenosti mladším hráčom. "Som tu v Bystrici už sedem rokov, máme tu zázemie, rodina je spokojná. Zároveň však máme v tíme nedokončenú misiu, ktorú sme si dali a chceme ju v novej sezóne napraviť. Čo sa týka nejakých mojich osobných ambícií, chcem hlavne odovzdávať skúsenosti mladším hráčom. Mne už nejde o body a o vylepšovanie osobných štatistík, ja budem rád, ak budeme v kabíne dobrá partia, ktorá bude ťahať za jeden povraz a želám si, aby sme boli lepší ako minulý rok," uviedol Ďatelinka.