Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Banskú Bystricu posilní v nadchádzajúcej sezóne obranca Holenda

Na snímke zľava Matúš Holenda (Nové Zámky) a Žiga Pavlin (Košice) vo štvrtom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy v hokeji HC Mikron Nové Zámky - HC Košice 28. marca 2021 v Nových Zámkoch. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Holenda má na konte viac ako 300 štartov v slovenskej najvyššej súťaži.

Banská Bystrica 16. mája (TASR) - Hokejovú Banskú Bystricu posilní v nadchádzajúcom ročníku slovenskej TIPOS extraligy obranca Matúš Holenda. Do tímu prichádza po dvoch rokoch v Nových Zámkoch, kde v uplynulej sezóne nosil na drese kapitánske "céčko".

"Do značnej mieri zavážil pri prestupe fakt, že v kádri mám veľa kamarátov, od ktorých som počul len pozitívne ohlasy. Banskú Bystricu vnímam ako kvalitný klub a páči sa mi aj mesto. Všetko do seba zapadlo a dohodli sme sa na zmluve," uviedol pre oficiálnu webstránku "baranov" Holenda. "Matúš má dobrú rozohrávku a je použiteľný v oslabeniach aj presilovkách. Prináša so sebou dobré líderské schopnosti a povahu, čo prispelo k tomu, že z neho v Nových Zámkoch urobili kapitána," dodal športový manažér klubu Michal Hudec.

Holenda má na konte viac ako 300 štartov v slovenskej najvyššej súťaži. Kariéru odštartoval piatimi sezónami v Trenčíne a po zotavení zo zranenia sa v ročníku 2020/21 upísal práve Novým Zámkom. Na konte má aj bronz z MS do 20 rokov v roku 2015.