Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Reprezentačný brankár Križan mieri do extraligy, trénuje so Žilinou

Na snímke Karol Križan, archívne foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Bývalý slovenský reprezentant, ktorý si obliekol národný dres na olympijskom turnaji v Turíne 2006 a zachytal si na troch svetových šampionátoch, by sa možnosti návratu do rodnej Žiliny nebránil.

Žilina 8. októbra (TASR) - Karol Križan by sa po štyroch rokoch mohol vrátiť do slovenskej hokejovej extraligy. Od utorka trénuje bývalý reprezentačný brankár s tímom MsHK DOXXbet Žilina a nevylúčil ani svoj premiérový štart v mužstve z rodného mesta.

Tridsaťštyriročný Križan sa zapojil do tréningového procesu s "vlkmi" v utorok večer. "Po prvom tréningu asi čas na rokovanie nebol. Teraz v stredu doobeda bolo zase nejaké zasadnutie Pro-Hokeja a asi sa musel na ňom pán Valášek zúčastniť. Zatiaľ sa mi k tomu ťažšie vyjadruje, pretože mal som od neho telefonát, v ktorom sa ma pýtal, či by som mohol prísť na tréningy. Súhlasil som, no ešte sme sa nerozprávali na tému pôsobenia v Žiline bližšie," povedal v rozhovore pre hokejportal.net Križan.

Bývalý slovenský reprezentant, ktorý si obliekol národný dres na olympijskom turnaji v Turíne 2006 a zachytal si na troch svetových šampionátoch, by sa možnosti návratu do rodnej Žiliny nebránil. "Ak by všetko bolo v poriadku, prečo nie? Aj keď som hokejovo vyrástol v Mikuláši, rodákom som práve zo Žiliny a v Žiline som zatiaľ nikdy nechytal. Mám tu aj rodinu, k mestu mám veľmi dobrý vzťah. Na prázdniny som sem chodil pravidelne. Raz už som mal do Žiliny veľmi blízko a už v tom čase som hovoril, že raz by som si chcel v mojom rodnom meste zachytať. Uvidíme, možno teraz k tomu príde," dodal Karol Križan, ktorý v uplynulej sezóne chytal za Tonsberg Vikings v najvyššej nórskej súťaži.

Predtým si obliekol aj dres Nových Zámkov v MOL lige, talianskeho tímu Ritten/Renon či švédskeho Växjö Lakers. Na Slovensku pôsobil na začiatku svojej kariéry v Liptovskom Mikuláši, neskôr vo Zvolene a posledným angažmánom v domácej súťaži bol Martin. Úspešné obdobie zažil predovšetkým vo švédskom MODO Hockey, s ktorým získal v sezóne 2006/2007 titul ešte vo vtedajšej Elitserien.