Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Bystričania chcú v Trenčíne ukončiť sériu, Starosta hovorí o nádeji

Na snímke radosť hráčov Banskej Bystrice. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Banskobystričania môžu ukončiť sériu výhrou v treťom zápase už v sobotu na ľade Trenčína.

Banská Bystrica 18. marca (TASR) – Banskobystrickí hokejisti sú jeden víťazný zápas od postupu do štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy. Doma totiž v predkole dvakrát zdolali Trenčín (3:2 a 4:2) a v sérii hranej na tri výhry sa ujali vedenia 2:0. Obe stretnutia pod Urpínom boli vyrovnané a lámali sa až v tretej tretine za nerozhodného stavu 2:2.

Vo štvrtkovom stretnutí sa o tretí gól postaral útočník "baranov" Alex Tamáši, ktorý na pozápasovom brífingu povedal: "Bol to opäť náročný duel. Hralo sa hore - dole, zase sme doťahovali, bolo to o gól, takže pre nás je to dôležitá výhra. Podali sme dobrý výkon, i keď prvá tretina nebola z našej strany ideálna, porozprávame sa o tom. Čo sa týka zvyšných dvoch tretín, tak v nich sme odviedli dobrú robotu, hrali sme zodpovedne a padli nám tam aj góly."

Tamášiho potešil zlepšený výkon v druhom stretnutí. "V ňom sme zlepšili hlavne napádanie a forčeking. Nedali sme trenčianskym hráčom veľa priestoru a získavali sme puky aj u nich v tretine a viac sa tlačili do bránky. Čo sa môjho gólu týka, chlapci odviedli dobrú robotu za bránkou, ja som dostal puk ako na podnose, bol to dôležitý gól na 3:2 a napokon aj víťazný," povedal.

Banskobystričania môžu ukončiť sériu výhrou v treťom zápase už v sobotu na ľade Trenčína. "Hrá sa tam ťažko. Trenčania majú taktiež dobrých fanúšikov ako my. Určite budú dobre korčuľovať. Musíme sa zodpovedne na sobotňajší duel pripraviť a ukončiť to tam," podotkol center Tamáši.

Špecifické zápasy odohral za Banskú Bystricu útočník Lukáš Paukovček. Ten prišiel pod Urpín počas aktuálnej sezóny iba v polovici februára tohto roka z Trenčína, takže nastupuje proti bývalým spoluhráčom, ktorých dobre pozná. "Užívam si túto sériu, je skvelé zasúťažiť si proti bývalým spoluhráčom, zatiaľ ma to baví. Prespali zo stredy na štvrtok na hoteli, kde bývam aj ja, stretol som ich na večeri. Prehodili sme pár slov, trošku sme posedeli a riešili zväčša hokej," prezradil 31-ročný center, ktorý v druhej tretine za stavu 1:1 férovo priznal, že ho Rehuš nefauloval a oslobodil ho tak od trestu. Avizovanú presilovku si tak Banská Bystrica nezahrala, hoci o pár sekúnd sa predsa len do nej dostala po inom faule v podaní Berishu a využila ju na vedúci gól. "Necítil som, že by tam bol na mňa faul. Chcel som vyštartovať po buly, no šmykol som sa. Tak som to cítil v tom momente, myslím si, že to bolo fér. Povedal som to rozhodcovi, proste tak som to cítil. Neverím nejako na karmu, ale zafungovalo to," vysvetľoval Paukovček a k sérii s Trenčínom dodal: "Naše víťazstvá sa po oba dni rodili ťažko. Boli to vyrovnané zápasy až do konca. Trenčania sú doma silní, čakáme aj u nich vyrovnaný, či vyrovnané zápasy. Treba nám ešte jedno víťazstvo, máme na to tri pokusy. Samozrejme by sme to chceli ukončiť už v sobotu, ale ideme do Trenčína s pokorou, dúfajúc, že sa nám to podarí ukončiť čo najskôr. Ja tam ide rád, teším sa na tamojších divákov i samotný duel."

Trenčania túžili v Banskej Bystrici vyhrať aspoň jeden z dvoch zápasov. Nepodarilo sa im to. Príčiny hľadal kapitán Dukly Tomáš Starosta: "Máme problém v druhých tretinách. Striedačka je ďaleko, súper nás zatlačí a my sme potom pod tlakom. Po prvej tretine to bolo v druhom zápase dobré, viedli sme 1:0, všetko bolo v poriadku, no v druhej sme sa dostali pod tlak a súper vývoj otočil. Aj keď sme vyrovnali na 2:2, tak v tretej tretine sme vyrobili zbytočnú a hlúpu chybu, ktorá sa v takýchto play off zápasoch trestá. Tešia nás aspoň presilovky, v ktorých sa trápime celú sezónu. Išli sme však do Banskej Bystrice s tým, že si aspoň jedno víťazstvo odnesieme. Bohužiaľ, prehrávame v sérii 0:2, hoci sme odohrali oba vyrovnané zápasy. Nedokázali sme však ani jeden zápas dotiahnuť do víťazného konca."

Skúsený 40-ročný obranca sa vynasnaží pred sobotou ako správny hráčsky šéf kabíny zburcovať svojich spoluhráčov, aby odvrátili postup Bystričanov. "Na postup sú potrebné tri víťazstvá. Vraciame sa domov, stále je tu nádej. Už v sobotňajšom zápase budeme mať nôž na krku. Ak chceme sériu predĺžiť, musíme v ďalších zápasoch iba víťaziť. Hlavy neskladáme. Každý vie, čo má robiť, každý z nás musí odovzdať zo seba maximum, iba tak budeme úspešní. Treba sa hlavne upokojiť a v domácich zápasoch zjednodušiť hokej, tlačiť sa viac do bránky," prízvukuje Starosta.