Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Bystričania nezvládli duel o 6. miesto v hlavách, myslel si Karhula

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Banskobystričania skončili po základnej časti Tipos extraligy až na ôsmom mieste. Zahrajú si teda kvalifikáciu o postup do play off s deviatym celkom súťaže Duklou Trenčín.

Banská Bystrica 13. marca (TASR) – Hokejisti Banskej Bystrice nezvládli posledné kolo základnej časti Tipos extraligy 2021/2022, keď na domácom ľade prehrali so Spišskou Novou Vsou 2:3. Ak by duel vyhrali, vybojovali by si práve šiestu priečku zaručujúcu priamy postup do play off.

V nedeľnom stretnutí sa ujali vedenia 1:0 a mali množstvo šanci na druhý gól, no od 37. minúty, keď súper vyrovnal, sa dostali do akéhosi kŕču, v tretej tretine inkasovali ďalší gól na 1:2 a v závere pri hre bez brankára nedokázali vyrovnať a vynútiť si predĺženie, či samostatné nájazdy. Pri vývoji duelu Michalovce – Poprad by im na postup do play off stačili aj dva body. "Posledný mesiac a pol sme sa trošku pohli v tabuľke nahor a dnes sme boli prvýkrát pod tlakom, že keď vyhráme zápas, tak budeme na šiestom mieste. Okrem prvej tretiny, v tej druhej a tretej sme sa báli hrať. Príliš sme tlačili na pílu. Možno si chlapci až nad mieru uvedomovali, čo sa môže stať. Zápas sme nezvládli v rozhodujúcich momentoch. Vždy je to o hlave, o nastavení, ako si kto verí - neverí v konkrétnej situácii. V prvých 35. minútach sme mohli pridať druhý gól na 2:0, no ten sme nepridali, oni dali jeden a už to bolo v hlavách, že ak ďalší dostanem, je to zlé a ak jeden dám, je to lepšie. Bohužiaľ sme inkasovali a nevedeli sme sa z toho nejako prebrať a spamätať,“ hodnotil prehru banskobystrický tréner Antti Karhula.

Nezvládnutý duel mrzel aj strelcov oboch banskobystrických gólov v zápase. „Mali sme viac z hry, ale v tretej tretine sme na začiatku poľavili, Spišiaci dali napokon až dva góly, nám sa nedarilo skórovať. Ten môj znižujúci zásah na 2:3 prišiel príliš neskoro. Mrzí nás to. Dali sme si na seba asi prílišný tlak, no dve tretiny sme súpera trápili. Až v tretej sme nejako poľavili. Neviem si to vysvetliť. Skúšali sme v závere niečo s výsledkom spraviť, ale Spišiaci si to ustrážili,“ tvrdil mladý útočník Jakub Urbánek.

„Tlačili sme ich, tlačili, nedali sme góly. Nepremenili šance a potvrdilo sa napokon pravidlo nedáš – dostaneš. Inkasovali sme taký všelijaký gól. Nestalo sa tak prvý zápas, stalo sa to už aj predtým. Musíme ísť ďalej, premieňať šance, dávať góly a hrať našu hru, lebo hráme celkom dobre a môžeme ísť ďaleko. Zahrala v tretej tretine istú rolu aj psychiku, nezvládli sme to. Musíme sa z toho poučiť a ísť ďalej," povedal autor úvodného gólu stretnutia a center ´baranov´ Miloš Bubela.

Banskobystričania skončili po základnej časti Tipos extraligy až na ôsmom mieste. Zahrajú si teda kvalifikáciu o postup do play off s deviatym celkom súťaže Duklou Trenčín. „Trenčania sú nepríjemní, sú to s nimi vždy ťažké zápasy. Uvidíme ako sa to vyvinie. Ideme do tohto súboja pozitívne naladení. Máme za sebou celkom dobrú vlnu, hrá sa nám dobre, môžeme spraviť dobrý výsledok,“ dodal 29-ročný Bubela.