Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Český útočník Duda po vypadnutí Trenčína z play off ukončil kariéru

Na snímke zľava Patrick Kudla, Juraj Bezúch a Samuel Krajč (všetci HK Dukla Trenčín) oslavujú gól v 3. zápase kvalifikácie o postup do play off Tipos extraligy v hokeji HK Dukla Trenčín - HC '05 Banská Bystrica 19. marca 2022 v Trenčíne. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Počas bohatej kariéry si vyskúšal viaceré popredné európske ligy, pričom nastupoval najmä v českej extralige.

Trenčín 21. marca (TASR) - Český hokejový útočník Radek Duda po vypadnutí Dukly Trenčín v predkole play off slovenskej extraligy ukončil hráčsku kariéru.

"Ďakujem hokeju za všetko," uviedol na svojom instagramovom účte. Trenčianski hokejisti neuspeli v predkole Kaufland play off Tipos extraligy, keď v sérii hranej na tri víťazstvá podľahli Banskej Bystrici 1:3 na zápasy. Pre 43-ročného Dudu, ktorý bol najstarší hráč slovenskej extraligy, to boli posledné zápasy v profesionálnej kariére. "Ďakujem Dukle Trenčín za úžasné skúsenosti a krásne dni v Trenčíne a na Slovensku. Spoznal som veľa úžasných ľudí a mohol som si spraviť obraz o tunajšom hokeji. Život je boj a nie vždy je fér, ale sme tu na to, aby sme bojovali a všetci išli príkladom," uviedol Duda na instagrame.

Do Trenčína prišiel v závere prestupového obdobia. V základnej časti stihol odohrať 12 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 2 góly, 2 asistencie, 16 trestných minút a 3 plusové body. V predkole nastúpil do 2 zápasov, v ktorých nebodoval. "Nerodíme sa dokonalí, ale každým dňom sa stávame lepšími ľuďmi a vzormi pre našich nasledovníkov. Je čas úplne ukončiť jednu etapu života a vydať sa cestou, ktorá ma najviac napĺňa a to je pomáhať hráčom búrať ich komfort a limity. Pomáhať im, byť im opora v ťažkých časoch a pracovať s hráčmi, ktorí chcú a nie s vysávačmi energie a ľuďmi, ktorí iba krásne hovoria," prezradil svoje najbližšie plány.

Bývalý český reprezentant vynechal sezónu 2020/2021, počas ktorej začal vypomáhať českému extraligovému klubu z Liberca ako tréner hokejových a korčuliarskych zručností. V rovnakej pozícii bol aj v úvode prebiehajúcej sezóny 2021/2022, počas ktorej nastupoval aj za farmu Liberca v nižšej českej súťaži. V závere ročníka sa dohodol na spolupráci s Trenčínom.

Počas bohatej kariéry si vyskúšal viaceré popredné európske ligy, pričom nastupoval najmä v českej extralige.