Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Chrenko skončil v Nitre, mieri do Nových Zámkov

Na snímke Tomáš Chrenko v gólovej šanci. FOTO TASR/Henrich Mišovič

V drese Nitry odohral 572 súťažných zápasov s bilanciou 181 gólov a 278 asistencií.

Nitra 28. augusta (TASR) - Dres hokejového extraligistu HK Nitra už v sezóne 2014/2015 neoblečie útočník Tomáš Chrenko. Dôvodom sú podľa riaditeľa klubu Jána Plandoru zdravotné problémy, ktoré 36-ročnému centrovi nedovoľujú ďalej hrať na extraligovej úrovni. S hokejom však Chrenko úplne nekončí, pokračovať by mal v Nových Zámkoch, ktoré štartujú v nadnárodnej MOL lige.

Dlhoročná opora nitrianskej ofenzívy absolvovala pod Zoborom celú prípravu na novú sezónu, v nasledujúcom ročníku však bude Nitra už bez svojho tradičného centra s číslom 29. "Pretrvávajúce zdravotné problémy Tomášovi nedovoľujú naplno pokračovať v extraligovom hokeji. Za dlhoročné odvedené služby v nitrianskom tíme mu patrí veľké poďakovanie," povedal Plandora pre internetovú stránku klubu.

Chrenko figuruje v popredí viacerých historických štatistík nitrianskeho tímu. V drese Nitry odohral 572 súťažných zápasov s bilanciou 181 gólov a 278 asistencií, pričom iba jeden gól ho delí v historickej tabuľke najlepších strelcov klubu od útočníka Martina Miklíka. Je však lídrom v počte zápasov za tím spod Zobora, jasným lídrom v počte asistencií a suverénne prvý je aj v počte kanadských bodov. Dres tímu spod Zobora obliekal celkovo v 14-tich sezónach svojej seniorskej kariéry, okrem toho hral v Barcelone, v Slavii Praha, Martine, Poprade, Karlových Varoch a v Taliansku.

Bruno Mráz hráčom Skalice, dohodol sa na ročnej zmluve

Hokejový extraligista HK 36 Skalica sa dohodol na ročnej zmluve s talentovaným mladíkom Brunom Mrázom. Dvadsaťjedenročný útočník bol doteraz hráčom slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava a do Skalice chodil iba na striedavý štart.

Odchovanec "belasých" odohral v minulej sezóne za Záhorákov 51 zápasov, v ktorých si pripísal 23 bodov (14+9). Pre Skalicu sa rozhodol, keďže v materskom klube nedostával dostatok príležitostí. "Som vďačný Slovanu za to, že mi dali šancu zahrať si KHL. Teraz v lete sme sa dohodli na rozviazaní kontraktu, lebo by som chcel čo najviac hrať. To je dôvod, prečo som sa rozhodol tak, ako som sa rozhodol. Išlo o obojstrannú dohodu," vysvetlil pre oficiálnu webstránku skalického klubu mladý center, pre ktorého bol HK 36 jasnou voľbou.

Pre skalické mužstvo by mohol byť prínosom najmä svojou dravosťou. "My mladší sme aktívnejší, chceme sa ukázať, čo je pochopiteľné. Budem sa snažiť v každom zápase zo seba vydať maximum, aby som mužstvu pomohol čo najviac. S väčšinou chalanov sa poznám z reprezentácie, s niektorými z minulej sezóny, možno pár chalanov som nepoznal. V pohode som zapadol," dodal Bruno Mráz.