Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Novou posilou pre defenzívu Nitry je Američan Raskob

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Veríme, že Willie u nás naplno ukáže svoj veľký potenciál a nadviaže na výkony jeho severoamerických predchodcov v našom drese, uviedol pre klubový web prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Nitra 8. septembra (TASR) - Novou posilou extraligového hokejového klubu HK Nitra sa stal Američan Willie Raskob. Dvadsaťšesťročný obranca pôsobil v uplynulých troch sezónach v zámorskej ECHL, v ktorej odohral 216 zápasov a pripísal si 134 bodov (26+108). Pred dvoma rokmi prežil produktívnu sezónu v Dánsku, za majstrovský Rungsted nastúpil aj v šiestich dueloch Ligy majstrov. V minulosti hral štyri roky v univerzitnej NCAA, na konte má i jeden štart v AHL.

"Ide o veľmi šikovného a produktívneho obrancu s výborným korčuľovaním, schopného režírovať presilové hry. Rozhodli sme sa rozšíriť káder o takýto typ obrancu, nakoľko počas sezóny nebudeme môcť dlhšie obdobie počítať so Šimonom Nemcom z dôvodu prípravného kempu reprezentácie a jeho predpokladanej účasti na MS hráčov do 20 rokov v Kanade. Veríme, že Willie u nás naplno ukáže svoj veľký potenciál a nadviaže na výkony jeho severoamerických predchodcov v našom drese ako Jameson Milam, Mitch Versteeg či Kenney Morrison," uviedol pre klubový web prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.