Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

DK SZĽH udelila Reddickovi za atak na Slobodu 10-zápasový dištanc

Na snímke zľava v popredí Nerijus Ališauskas (Slovan), Kruise Reddick (Trenčín) a brankár Slovana Tyler Parks v dohrávke 8. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín 12. januára 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dukla zvíťazila v prvom dueli predkola play off nad Banskou Bystricou 4:3 po predĺžení, celú sériu napokon vyhrala 3:1 a vo štvrťfinále narazí na Michalovce.

Bratislava 29. marca (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) udelila útočníkovi Dukly Trenčín Kruisovi Reddickovi desaťzápasový dištanc. Dôvodom bol tvrdý zákrok na banskobystrického hráča Mareka Slobodu v stredajšom prvom dueli predkola Kaufland play off Tipos extraligy. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Reddick dohral protihráča na konci 5. minúty v obrannom pásme Banskobystričanov. Zákrokom, ktorý v zápase nebol potrestaný, mu spôsobil zranenie hlavy a jej tvárových častí, čo potvrdila lekárska správa predložená po hospitalizácii. Disciplinárka najskôr kanadskému útočníkovi pozastavila činnosť s platnosťou od 25. marca. Následne počas víkendu zasadla a prípad uzavrela nepodmienečným desaťzápasovým dištancom.

"Všetci členovia disciplinárky, ktorí posudzovali Reddickov zákrok, sa zhodli, že išlo o faul. Pri atakoch tohto typu na hlavu a krk protihráča je trestná sadzba od päť do dvadsať zápasov. Vzhľadom na pomerne vážne zranenia Banskobystričana Slobodu sme sa uzniesli na desaťzápasovom treste," uviedol pre hockeyslovakia.sk predseda DK SZĽH Rastislav Jakubovič.

Keďže Reddick pre pozastavenú činnosť nemohol zasiahnuť do hry od 25. marca, resp. od druhého duelu predkola play off v sérii medzi Trenčínom a Banskou Bystricou, vzhľadom na jej štvorzápasový priebeh platí, že z celkového trestu si odstál tri stretnutia. Dukla zvíťazila v prvom dueli predkola play off nad Banskou Bystricou 4:3 po predĺžení, celú sériu napokon vyhrala 3:1 a vo štvrťfinále narazí na Michalovce. Pre Banskú Bystricu sa sezóna skončila.