Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Do extraligy sa prihlásili všetci, so Slovanom môže mať 11 účastníkov

Na snímke vľavo domáci hokejista Ján Lipiansky (Slovan) padá v súboji s Košičanom Petrom Bartošom (uprostred) pred brankárom Košíc Alexandrom Hylákom v treťom zápase finále Slovnaft play off hokejovej Tipsport extraligy medzi Slovanom Bratislava a HC Košice , 12.apríla 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pri odmyslení si projektu dvadsiatky mala extraliga minimálne 11 účastníkov ešte v ročníku 2009/2010. Vtedy ich bolo dokonca 12, pričom Liptovský Mikuláš a Sp. Nová Ves zostúpili do nižšej súťaže.

Bratislava 15. mája (TASR) - Jedenásť klubov vrátane Slovana Bratislava podalo v piatok do stanoveného termínu prihlášku do nového ročníka slovenskej hokejovej extraligy. Ak sa Slovan, ktorý naďalej rokuje aj o vstupe do KHL, vráti do najvyššej domácej súťaže, pôsobilo by v nej všetkých jedenásť klubov.

Záväzným termínom pre zaregistrovanie záujemcov o extraligu bol piatok 15. máj. "Všetky extraligové kluby vrátane Slovana podali prihlášky a zaplatili členský príspevok," povedal pre TASR Vladimír Paštinský, šéf PRO Hokeja, ktorý je riadiacim orgánom extraligy.

To znamená, že Slovan, Košice, Banská Bystrica, Piešťany, Nitra, Trenčín, Poprad, Žilina, Martin, Zvolen aj finančnými problémami zmietaná Skalica sa uchádzajú o udelenie extraligovej licencie. Musia však mať vyrovnané všetky finančné podlžnosti voči hráčom či trénerom a deklarovať ich v oficiálnom stanovisku PRO Hokeju do 1. augusta. Rovnaké podmienky platia aj pre Slovan. "Ak sa Slovan rozhodne vrátiť do slovenskej extraligy a splní všetky podmienky, myslím, že všetky kluby aj priaznivci hokeja túto možnosť privítajú. Týmto spôsobom Slovan výrazne prispeje k zvýšeniu návštevnosti a pomôže to i marketingovej stránke súťaže," dodal Paštinský.

V prípade, že by sa "belasí" rozhodli pre návrat do najvyššej domácej súťaže, platili by v nej pravidlá z dohody podpísanej pri odchode Slovana do KHL po sezóne 2011/2012. "Počet klubov by zostal jedenásť. Toto rozhodnutie vzniklo ešte pri odchode Slovana Bratislava, s ktorým sa vtedy podpísala zmluva. Ak by sa vrátil do extraligy, tá sa v prvom ročníku jeho pôsobenia odohrá s jedenástimi účastníkmi s tým, že posledný tím tabuľky vypadne, desiaty ide do baráže a deviaty končí sezónu po základnej časti. Mužstvá na prvých ôsmich priečkach budú hrať play off," ozrejmil Paštinský. Pri odmyslení si projektu dvadsiatky mala extraliga minimálne 11 účastníkov ešte v ročníku 2009/2010. Vtedy ich bolo dokonca 12, pričom Liptovský Mikuláš a Spišská Nová Ves zostúpili do nižšej súťaže.