Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Domáci Poprad zdolal Košice 6:2, posledný gól padol do prázdnej brány

Na snímke uprostred Tomáš Hrnka z Košíc, vpravo Arne Kroták (Poprad) a vľavo brankár Popradu Matúš Kostúr vo štvrtom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 21. marca 2015 Foto: TASR/Oliver Ondráš

Hokejisti HK Poprad zvládli štvrtý semifinálový duel play off Tipsport extraligy a po triumfe 6:2 nad HC Košice upravili stav série hranej na štyri víťazné zápasy na 1:3.

Poprad 21. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad zvládli štvrtý semifinálový duel play off Tipsport extraligy a po triumfe 6:2 nad HC Košice upravili stav série hranej na štyri víťazné zápasy na 1:3. Piaty duel je na programe v utorok 24. marca o 17.00 v Steel aréne.

Košičania začali náporom, ale popradský tím ich umne vytláčal z ideálnych streleckých pozícii a Kostúr veľa práce nemal. Najväčšiu šancu mal na opačnej strane v 6. minúte Toma, ale zoči-voči Hylákovi neuspel. Už o dve minúty neskôr nebezpečne pálil na košickú bránku Hvila, Hylák podržal svoj tím. "Oceliari" pohrozili v 9. minúte po individuálnom prieniku Lapšanského, no ešte v tej istej minúte sa ocitol v ideálnej šanci Bartečko, bekhendom však netrafil odkrytú časť košickej bránky. "Kamzíci" sa dostali k slovu aj v 15. minúte, keď v oslabení hľadal Kroták na pravej strane korčuľujúceho Takáča, ale tesne pred ním odpratal puk jeden z košických bekov. Hylák inkasoval v 17. minúte po tom, ako Paukovček zužitkoval početnú výhodu 5 proti 4 a otvoril skóre duelu - 1:0.

Popradčanom vyšiel vstup do druhého dejstva, keď sa v 22. minúte pred Hylákom na dvakrát presadil Takáč - 2:0. Už o dve minúty neskôr zvýšil na 3:0 Paukovček, ktorý vymietol tvrdou strelou ľavý horný roh košickej bránky. Studenú sprchu pre Košičanov zariadil o ďalšiu minútu neskôr Rapáč a tréner hostí si vzal oddychový čas. Na konci 29. minúty mal piaty gól na hokejke Hvila, ale ani na dvakrát dezorientovaného Hyláka neprekonal. V polovici stretnutia zahrmelo na opačnej strane, Spilar v presilovej hre napriahol od modrej čiary a znížil manko na rozdiel troch gólov - 4:1. V 33. minúte zachytil chybnú rozohrávku Košíc Hvila, puk naservíroval voľnému Rapáčovi, ktorý ale netrafil priestor bránky. Na opačnej strane Kutálek netrafil na dvakrát poskakujúci puk pred prázdnou popradskou bránkou. Do konca druhej dvadsaťminútovky sa hral obojstranne útočný hokej, najväčšie šance mali Hvila na popradskej strane a Spilar v drese Košíc.

Na snímke Samuel Takáč z Popradu (vľavo) a Adam Jánošík z Košíc vo štvrtom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 21. marca 2015
Foto: TASR/Oliver Ondráš


Tretiu tretinu odštartovala tvrdá strela Šedu, ale Kostúr jeho strelecký pokus kryl. Skóre sa zmenilo v 49. minúte po tom, ako sa kapitán domácich Kroták dostal do samostatného úniku a zvýšil už na 5:1. Košice odpovedali o minútu neskôr, keď vylúčenie Paukovčeka potrestal Štrbák - 5:2. Na rozdiel štyroch gólov znova upravil v 54. minúte Boltun, ktorý po prihrávke Hvilu zakončoval prakticky do prázdnej bránky - 6:2.

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Veľmi nás teší dnešné víťazstvo. Košice začali zápas veľmi dobre, korčuľovali, pohybovali sa a som rád, že sme tento tlak ustáli. Dôležitý bol prvý gól v presilovke, druhý nás nakopol k perfektnému výkonu. Odskočili sme na štyri góly, musíme však zregenerovať a pripraviť sa na zápas v Košiciach."



Lukáš Paukovček, autor dvoch gólov: "Bol to zápas, v ktorom sme nemali čo stratiť. Išli sme do neho uvoľnene, chceli sme sa baviť hokejom a potešiť domáce publikum, čo nám aj vyšlo. Góly ma potešili, pretože mi to tam po dlhej dobe padlo."

Peter Oremus, tréner Košíc: "Nemali sme zlý úvod, nechýbal pohyb, realizácia šancí však bola mizivá. O zápase rozhodol úvod druhej tretiny, chceli sme s tým niečo spraviť, otvorili sme hru, no Poprad potrestal každú našu chybu."



Peter Bartoš, autor dvoch asistencií: "Nevyšla nám predovšetkým druhá tretina, jej začiatok, kde sme spravili veľa individuálnych chýb a to rozhodlo. V prvej sme boli aktívni, nedali sme však góly a súper využil prvú presilovku."


4. semifinále
HK Poprad - HC Košice 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Góly: 17. Paukovček (Bartečko, Kurali), 22. Takáč (Matis, Kroták), 24. Paukovček (Suchý, Gríger), 25. Rapáč (Malina, Takáč), 49. Kroták (Matis), 54. Boltun (Hvila) - 30. Spilar (Bartoš), 50. Štrbák (Jánošík, Bartoš). Rozhodovali: J. Konc, Lokšík - M. Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 6:3 na 2 minúty, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, striedanie: 48. Hinďoš (Košice) zapojil sa do hry, 3395 divákov.

zostavy a striedanie:

HK Poprad:
Kostúr - Suchý, Kurali, Fabian, Dinda, D. Brejčák, Malina, Gáborčík, Makovský - Gríger, Paukovček, Bartečko - Matis, Takáč, Kroták - Hvila, Boltun, R. Rapáč - Štrauch, Štals, Toma - 48. Hinďoš

HC Košice: Hylák - Cebák, Macejko, Drgoň, Štrbák, Jánošík, Philipp, Šeda - Bicek, Suja, Bartánus - Spilar, Bartoš, Jenčík - Kutálek, Hrnka, Sojčík - Lapšanský, Matúš Chovan, Bondra

/stav série: 1:3/