Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Dušan Pašek končí s kariérou, zápas v Košiciach bude posledný

Na snímke vpravo hráč Košíc Radovan Bondra pred brankárom Piešťan Patrikom Rybárom (uprostred), vľavo jeho spoluhráč Dušan Pašek Foto: TASR - František Iván

Bratislavský rodák si po ukončení kariéry plánuje dokončiť magisterské štúdium a zdokonaliť sa v cudzích jazykoch.

Skalica 4. februára (TASR) - Hokejový útočník Dušan Pašek sa vo veku 30 rokov rozhodol ukončiť aktívnu kariéru. Dôvodom sú dlhotrvajúce problémy s chrbtom. Posledným zápasom v kariére dvojnásobného majstra SR bude piatkový duel 45. kola, v ktorom Skaličania nastúpia na ľade Košíc.

Dušan Pašek informoval o svojom rozhodnutí na svojom oficiálnom účte na Facebooku. "Vždy som bol výborne fyzicky pripravený, ale od operácie platničky som už nemohol naplno trénovať a robiť veci ako predtým. Moja výkonnosť išla tým pádom dole a na ľade som sa viac trápil. Bojoval som viac s mojím telom ako so súpermi. Hrával som s tabletkami proti bolesti a absolvoval som veľa cvičení," uviedol Pašek na sociálnej sieti.

Bratislavský rodák si po ukončení kariéry plánuje dokončiť magisterské štúdium a zdokonaliť sa v cudzích jazykoch. "Vedel som, že hokej nebudem hrať večne, takže mám plány do budúcna, ktoré si zatiaľ nechám pre seba," uviedol Pašek.