Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Hokejová dvadsiatka prehrala v Skalici 0:3

Gólová radosť hokejistov Skalice Foto: TASR/František Iván

Pre dvadsiatku to bolo záverečné vystúpenie v najvyššej súťaži pred svetovým šampionátom.

Skalica 4. novembra (TASR) - Hokejisti HK 36 Hant Skalica vyhrali vo štvrtkovom vloženom zápase Tipsport extraligy doma nad HK Orange 20 3:0. Pre dvadsiatku to bolo záverečné vystúpenie v najvyššej súťaži pred svetovým šampionátom.

Hostia hrali už od 2. minúty v početnej výhode, vylúčenie Beneho ale nevyužili. Vzápätí hrali presilovku aj domáci, ale Barák trafil od modrej iba do žŕdky. V 11. minúte gólovú šancu spálil domáci Jurík, jeho strelu brankár dvadsiatky zlikvidoval. V 14. minúte sa preštrikovala pred Godlu nová posila Skalice Brendl, no jeho strela išla nad bránku. Na konci prvej časti ale už Skalica išla do vedenia počas svojej krátkej presilovky, keď sa strelou do odkrytej bránky prezentoval Jurík.

Na začiatku druhej tretiny mala dvadsiatka možnosť presilovky piatich proti trom, no nevyužila to a rovnakú výhodu neefektívne absolvovali o čosi neskôr aj Skaličania. Hra bola zbytočne nervózna, domáci mali streleckú prevahu, no Brendl nastrelil iba žŕdku. Ten istý hráč sa ale dočkal v 35. minúte, keď tečoval strelu Nechalu.

Tretiu časť hry začali mladíci dvoma neúspešnými presilovkami a na 3:0 na druhej strane zvýšil po akcii Školiaka Jurík. Stretnutie sa už potom iba dohrávalo a hoci mladíci mali viacero šancí, streleckú smolu neprelomili. Zásluhu na tom mal aj v pohode chytajúci Lipovský a v zápase priemernej úrovne tak triumfovali skúsenejší a strelecky efektívnejší Skaličania.

HK 36 Hant Skalica - HK Orange 20 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 19. Jurík (Barák, Drtina), 35. Brendl (Nechala, Vaškovič), 46. Jurík (Školiak, Drtina). Rozhodovali: Novák - Šefčík, Kacej, vylúčení: 10:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 705 divákov

Hlasy po zápase:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Z nášho pohľadu to bol veľmi dôležitý zápas, najmä po psychickej stránke. Išli sme do neho s tým, že nesmieme inkasovať prvý gól, pretože sa dvadsiatka v posledných zápasoch úspešne prejavila aj gólovo. Teší ma čisté konto brankára Lipovského a to, že sme dali v každej tretine gól. Som spokojný s výsledkom i tromi bodmi."

Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Nám k dobrému výsledku chýbali iba góly. Mali sme presilové hry piatich proti trom, štyroch proti trom, no naša nepresná koncovka rozhodla o tom, že sme nestrelili ani gól a nezdramatizovali sme dnešný zápas. Chcem poďakovať všekým mušztvám v extralige za celosezónnu možnosť hrať proti nim a poskytnúť nám tak kvalitnú prípravu pred MS."