Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Žilina chce udržať extraligu, tretí pokus Bardejova o postup

MsHK DOXXbet Žilina, ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Žilinčanom nevyšla základná časť extraligy, keď z 56 duelov dokázali vyhrať iba 16 a napokon obsadili posledné desiate miesto.

Žilina 19. marca (TASR) - Obaja účastníci baráže o účasť v hokejovej extralige majú pred jej začiatkom jednoznačný cieľ. Tímy MŠHK DOXXbet Žilina i HC 46 Bardejov si chcú vybojovať účasť medzi najlepšími klubmi Slovenska v budúcej sezóne.

Žilinčanom nevyšla základná časť extraligy, keď z 56 duelov dokázali vyhrať iba 16 a napokon obsadili posledné desiate miesto. Baráži sa mohli vyhnúť, ak by v stretnutí posledného kola zdolali na domácom ľade Poprad. Plán vychádzal dve tretiny, Žilina po 40 minútach viedla 1:0, ale tesný náskok napokon neudržala a po prehre 1:2 skončila posledná.

"Do barážových bojov vstupujeme s jednoznačným cieľom - zachrániť extraligu pre Žilinu a hrať medzi najlepšími aj v budúcej sezóne. Nikto v klube o žiadnej inej alternatíve ani neuvažuje. Všetci hráči sú zdraví, nabudení a odhodlaní uspieť. Základom úspechu bude vyhrať prvé dva zápasy na našom ľade," naznačil žilinské ambície generálny manažér MŠHK DOXXbet Imre Valášek.

Hokejisti HC 46 Bardejov si vybojovali účasť v baráži ako víťazi I. ligy, ktorými sa východniari stali tretíkrát za sebou. Vo finálovej sérii play off s Duklou Michalovce triumfovali zverenci trénera Jána Vodilu 4:1 na zápasy.

Presne pred rokom sa Bardejov pobil o najvyššiu súťaž s Martinom. Rozhodujúci siedmy zápas na ľade súpera však nezvládol, prehral po samostatných nájazdoch a opäť musel hrať druhú najvyššiu súťaž. "Celú sezónu ideme za naším cieľom - vyhrať súťaž a konečne postúpiť do extraligy. Tomu podriadime všetko naše úsilie. Každý v klube robí všetko preto, aby sme po tretíkrát konečne uspeli. Realizačný tím a najmä hráči majú moju plnú dôveru, že sa nám to tento rok podarí," uviedol prezident bardejovského klubu Ladislav Kovalský.

Tréner Ján Vodila verí, že tím využije skúsenosti z minuloročnej baráže. "Káder je pohromade taký, ako v poslednom zápase s Michalovcami. Akurát nemôžeme počítať s Boltunom, ktorý je kmeňovým hráčom Košíc. Belušár si zlomil prst v poslednom zápase, uvidíme v akom stave bude vo štvrtok večer v Žiline. Ostatní hráči sú v poriadku a myslím si, že dobre naladení. Mnohí to zažili už pred rokom. Myslím si, že Žilina má trošku lepšie mužstvo ako Martin. Pripravujeme sa zodpovedne, prvé dva zápasy ukážu, akým smerom sa bude celá baráž uberať," komentoval aktuálny stav v bardejovskom tíme kouč Vodila.

Prvé dva zápasy barážovej série hranej na štyri víťazstvá sú na programe vo štvrtok 20.3. a 21.3. v Žiline. Bardejov bude dejiskom tretieho a štvrtého súboja v pondelok (24.3.), resp. v utorok (25.3.).

Baráž o extraligu:
MŠHK DOXXbet Žilina - HC 46 Bardejov /20.3., 21.3., 24.3., 25.3., 27.3.*, 29.3.*, 31.3.*/
pozn.: * - prípadné ďalšie zápasy