Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Extraliga: Košičania chcú v utorok ukončiť sériu s Popradom

Na snímke vľavo Gabriel Spilar z Košíc a vpravo brankár Popradu Matúš Kostúr v treťom semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 20. marca 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Napriek vysokej prehre v sobotňajšom štvrtom zápase si z prehry ťažkú hlavu nerobia a sústredia sa už na utorňajší piaty duel v Steel aréne.

Košice 22. marca (TASR) - Košickí hokejisti si z popradského ľadu odviezli jeden cenný skalp svojho súpera a už iba jedno víťazstvo ich delí od postupu do finále play off Tipsport extraligy. Napriek vysokej prehre v sobotňajšom štvrtom zápase si z prehry ťažkú hlavu nerobia a sústredia sa už na utorňajší piaty duel v Steel aréne.

"Nemyslím si, že by sme z toho mali robiť nejakú drámu alebo vedu, vyhrávame 3:1 a hrá sa na štyri víťazné zápasy. Máme to super rozohrané. Ak by nám niekto pred odchodom do Popradu povedal, že budeme odtiaľto odchádzať za stavu 3:1, tak to berieme všetkými desiatimi. Na výsledku 6:2 sa odrazil i fakt, že sme to viac otvorili, snažili sa viac tlačiť dopredu a tým pádom vznikali brejky, po ktorých sme dostali góly. Na tie sa však nehrá, iba na víťazstvá a verím, že v utorok to odčiníme a ukončíme sériu,"
uviedol pre TASR útočník Tibor Kutálek.

"Oceliari" nezvládli trojminútovku na začiatku druhej tretiny, keď v rozpätí 22. až 24. minúty inkasovali tri góly od troch rozdielnych popradských strelcov. "Nevyšla nám predovšetkým druhá tretina, jej začiatok, kde sme spravili veľa individuálnych chýb a to rozhodlo. V prvej sme boli aktívni, nedali sme však góly a súper využil prvú presilovku," zamyslel sa po stretnutí Peter Bartoš, ktorý asistoval pri oboch košických góloch.

Napriek skolabovaniu či výpadku koncentrácie v úvode druhej dvadsaťminútovky si košickí hráči splnili cieľ, ktorým bol zisk jedného duelu. "Išli sme sem s tým, že chceme vyhrať aspoň jeden zápas. Bolo 3:0 a možno si každý myslel, že domáci to vzdajú. Zabojovali však a rozhodli v druhej tretine. Ďalší zápas sa začína od 0:0, hráme doma a musíme si oddýchnuť i vyčistiť hlavy. Samozrejme, rozobrať si situácie, kde sa stali chyby a ísť do zápasu s tým, že ho chcem vyhrať," povedal Bartoš.

V dvojzápase na popradskom štadióne sa v košickom drese najviac darilo Gabrielovi Spilarovi, ktorý zaznamenal dovedna tri góly. Kým v prvom strelil dva a rozhodol o triumfe 3:1, tak v druhom korigoval manko na 1:4 v polovici stretnutia. "Je pravda, že ja toho veľa nenastrieľam, ale niekedy sa tá cesta otvorí a možno s tým ani súper neráta. Jednoducho som ju hľadal a je to i otázkou šťastia, keďže to pred bránkou mohol niekto tečovať. Trafil som, no nič nám to nepomohlo. Budem rád, ak mi to pôjde takto ďalej, respektíve nám všetkým. Pokúsim sa i v utorok gólmi pomôcť tímu, aby sme tú sériu zvládli a pripravili sa na ďalšiu časť play off," konštatoval Spilar.