Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Extraliga: Poprad znížil v sérii a nemyslí na koniec sezóny

Na snímke Samuel Takáč z Popradu (vľavo) a Adam Jánošík z Košíc vo štvrtom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 21. marca 2015 Foto: TASR/Oliver Ondráš

"Kamzíci" odohrali v domácom prostredí dobrý duel v defenzíve, no konečne sa popradskí útočníci výraznejšie presadili i v útoku.

Poprad 22. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad si domácim víťazstvom vo štvrtom semifinálovom zápase play off Tipsport extraligy predĺžili sezónu minimálne o jeden duel. V sobotu si pre Košičanov pripravili šesťgólovú smršť a keďže inkasovali iba dva góly v početnej nevýhode, zaslúžene sa radovali z triumfu.

Do sobotňajšieho stretnutia vstupovali s vedomím, že v sérii prehrávajú už 0:3 na zápasy. "Bol to zápas, v ktorom sme nemali čo stratiť. Išli sme do neho uvoľnene, chceli sme sa baviť hokejom a potešiť domáce publikum, čo nám aj vyšlo. Nič sme nezabalili, ideme do Košíc a chceme tam uspieť. Góly ma potešili, pretože mi to tam po dlhej dobe padlo," uviedol autor dvoch popradských presných zásahov Lukáš Paukovček, ktorý skóroval až po devätnástich stretnutiach bez gólu.



"Kamzíci" odohrali v domácom prostredí dobrý duel v defenzíve, no konečne sa popradskí útočníci výraznejšie presadili i v útoku. "Obrana je celá päťka, to nie sú iba obrancovia, čiže dnes nám pomohli a dopredu boli stopercentní, takže tam je hlavný dôvod prečo sme vyhrali. Využili takmer všetky svoje šance," povedal obranca Daniel Brejčák.

Predovšetkým úvod druhej tretiny sa niesol v znamení popradských útočníkov, ktorí v priebehu troch minút (22. - 24.) vsietili tri góly. "Myslím si, že sme ani neočakávali takúto kanonádu. Sme však radi, že nám to takto padalo a šesť gólov pred domácim publikom nás určite nakoplo. Tešíme sa utorňajší zápas v Steel aréne, nemáme čo stratiť, ideme si ho užiť," prezradil ex-Košičan Erik Boltun, ktorý v 54. minúte uzavrel skóre štvrtého semifinále (6:2).

Popradský triumf nad Košicami prišiel až po osemzápasovej sérii prehier. "Povedali sme si to v kabíne. Nebolo to o tom, že by nás Košičania nejako prevyšovali. Oni hrajú svoju hru, vyčkávajú a vedeli využiť každú našu chybu. V poslednom zápase sme ich urobili menej," konštatoval Brejčák.

Výsledok 6:2 dáva hráčom spod Tatier nádej na zdramatizovanie semifinálovej série. "V každom zápase, aj prvých dvoch v Košiciach, bola nádej. Hrali sme dobre, ale asi sme nezvládli závery duelov, keďže sa Košice dotiahli. Teraz sme to chvalabohu udržali, takže nám to dáva nádej do Košíc a verím, že poctivým hokejom sa vrátime domov, pretože je tu fantastická atmosféra," dodal Brejčák.