Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Filo musel po zákroku Síkelu podstúpiť operáciu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Matej Síkela za likvidačný faul putoval predčasne pod sprchy.

Poprad 3. októbra (TASR) - Tieňom piatkového zápasu 8. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Poprad a ŠHK 37 Piešťany (3:4 pp) bolo zranenie útočníka hostí Martina Fila. Toho museli po zákroku Mateja Síkelu z 55. minúty odviezť z ľadu na nosidlách. Dvadsaťšesťročného krídelníka následne s poškodeným stavcom transportovali vrtuľníkom do nemocnice v Košiciach, kde okamžite podstúpil operáciu. Podľa webstránky piešťanského klubu dopadol zákrok úspešne, Filo by mal v nemocnici pobudnúť ešte minimálne týždeň.

Do konca duelu zostávalo ešte viac ako 5 minút, keď popradský štadión zmrazil svojím zákrokom na Fila domáci Síkela. Ten za likvidačný faul putoval predčasne pod sprchy. Nedohral ani útočník "havranov", ktorý opustil ľad na nosidlách. "Martin bol okamžite prevezený do popradskej nemocnice, kde podstúpil všetky vyšetrenia. Následne bol helikoptérou Záchrannej a dopravnej zdravotníckej služby transportovaný do nemocnice v Košiciach, kde ho v noci operovali. Martin mal vážne poškodený siedmy stavec a museli mu aplikovať titánovú náhradu. Operácia prebehla v poriadku, už sme s Martinom aj komunikovali," uviedol pre klubový web generálny manažér ŠHK 37 Jaroslav Laifer.

Filov zdravotný stav budú lekári v najbližších dňoch neustále monitorovať. "Zatiaľ bude minimálne sedem dní hospitalizovaný v Košiciach a potom sa uvidí. Ešte do popradskej nemocnice ho prišli povzbudiť spoluhráči a všetci mu prajeme skoré uzdravenie. Poďakovanie patrí aj funkcionárom z HC Košice, ktorí nám promptne pomohli zabezpečiť okamžitú starostlivosť v košickej nemocnici," dodal Laifer na margo zdravotného stavu Martina Fila.