Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Gründling po bitke s Jánošíkom: Asi má niečo proti mne

Na snímke druhý sprava hráč Košíc Adam Jánošík pred brankárom Skalice Patrikom Romančikom Foto: TASR/František Iván

Obaja "kohúti" sa do vzájomnej potýčky dostali už v druhej tretine.

Košice 19. októbra (TASR) - Typickú hokejovú bitku predviedli v zápase 15. kola Tipsport extraligy medzi Košicami a Skalicou Adam Jánošík s Martinom Gründlingom. Pästné výmeny nie sú v slovenskej hokejovej extralige častým javom a tak malo viac než 3000 divákov v Steel aréne o zážitok navyše.

Obaja "kohúti" sa do vzájomnej potýčky dostali už v druhej tretine. Vtedy sa to zaobišlo bez zhodenia rukavíc a obaja následne inkasovali 10-minútové osobné tresty. "Už v druhej tretine to bolo vyhrotené. Videl som "sekeru" na Riša Jenčíka, no rozhodca nás ešte k sebe nepustil. Štvalo ma, že sa zachoval zákerne," poznamenal k vzniku konfliktu so skalickým kapitánom Jánošík. Bitka s Gründlingom nemala jednoznačného víťaza, no pre divákov bola spestrením na góly chudobného zápasu. "Vzniklo to už v Skalici. Nepoznáme sa osobne, no asi má ten chalan niečo voči mne. Už vtedy ma vyzýval, aby som zhodil rukavice. Ja som mu povedal, že mám istú zodpovednosť voči tímu. Dnes sme prišli so siedmimi obrancami, po prvej tretine navyše jeden odstúpil pre zranenie. Povedal som mu, že sa v druhej tretine nebudem biť, aby som ešte viac oslabil mužstvo. Potom sme sa na trestnej dohodli, že ak bude rozhodnutý stav, krátko pred koncom zhodíme rukavice," uviedol Gründling.

Pästná výmena bola skôr o taktickom držaní súpera, než o spŕške rán a zaobišla sa aj bez krvavých stôp. "Po tom, čo som sa prvýkrát ohnal, som pocítil bolesť v ramene. Potom som ho už len udržiaval, aby som nedostal. Je to silný chalan, neveril som, že až tak. Klobúk dolu pred ním, bol dobrý," pochválil Gründling svojho súpera.