Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Banská Bystrica a Poprad sa trápili v samostatných nájazdoch

Hokejisti Popradu, ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Podtatrancom sa však podarilo súpera zdolať 2:1.

Poprad 20. novembra (TASR) - Prvú veľkú možnosť zapísať sa do listiny strelcov mal domáci útočník Ľuboš Bartečko. Po vhadzovaní sa ocitol sám pred brankárom Banskej Bystrice, ale na Corbeila jeho zakončenie neplatilo. Hostia boli nebezpeční v presilovkách. Po vylúčení B. Rapáča hrali dokonca krátko 5 na 3, Popradčania sa však bez väčších problémov ubránili. Diváci čakali na prvý gól do 32. minúty. Ručnú brzdu pred unikajúcim Majdanom zatiahol obranca "kamzíkov" Ťavoda a rozhodca Lokšík nariadil trestné strieľanie. To faulovaný hráč pretavil strelou pomedzi Kostúrove betóny a "barani" viedli 0:1. Od tohto momentu sa domáci začali tlačiť do bránky Banskej Bystrice, z viacerých závarov ale vyrovnať nedokázali. Popradu nevychádzali ani časté presilové hry. Vyrovnanie prišlo až v 38. minúte, keď sa tvrdou strelou od modrej čiary presadil Paukovček - 1:1.

Tretiu tretinu začali lepšie hokejisti Popradu. Pri strele Rusnáka už tribúny kričali gól, keď Corbeila na bránkovej čiare zastúpil spoluhráč z obrany. To, že puk neprešiel do bránky, musel potvrdiť ešte videorozhodca. Strhnúť víťazstvo na svoju stranu mohli "kamzíci" až dvakrát počas jedného oslabenia. V samostatnom úniku najprv neuspel Paukovček a po ňom ani Kroták s Hvilom. I keď najnebezpečnejším hráčom Bystrice bol individuálne sa presadzujúci Tománek, najväčšiu šancu hostí spálil Hudec v presilovej hre. Jeho zakončenie po Handzušovej prihrávke trafilo Kostúra do masky. Záverečný tlak hostí gól nepriniesol a zápas šiel do predĺženia.

Na rad napokon prišli až nájazdy. V nich rozhodol o zisku dvoch bodov pre Poprad Lauris Bajaruns.

HK Poprad - HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:1 pp a sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 38. Paukovček (Dinda, Paločko), roz. nájazd Bajaruns - 32. Majdan (tr. strieľanie). Rozhodovali: Lokšík - Gajan, Holienka, vylúčení: 6:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1225 divákov


Hlasy po zápase:

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu:
"Bol to vyrovnaný zápas. Banská Bystrica je vynikajúco fyzicky pripravené mužstvo. Bodík po zápase je pre obe mužstvá spravodlivý. Bola to gólová mizéria. Nájazdy sú lotéria, to môžem potvrdiť."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme bojovné stretnutie. Na oboch stranách prevládali dobré obrany. Po chybách si obe mužstvá vypracovali nejaké šance, ale skončilo to 1:1. Nájazdy sú lotéria, pred zápasom sme určite chceli viac ako jeden bod."