Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

V Nitre sa predlžovalo, rozhodli samostatné nájazdy

Radosť hráčov Nitry po druhom góle v zápase 36. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - MHC Martin 30. decembra 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Víťazne z tohto zápasu nakoniec odišiel MHC Mountfield Martin.

Nitra 30. decembra (TASR) - Vedenia sa v stretnutí ujali domáci hráči v 12. minúte v presilovej hre, na pravej strane dostal nekrytý Novotný prihrávku od Mila a v premiére pred nitrianskym publikom prestrelil Čecha v bráne Martina. O päť minút bolo vyrovnané, tentokrát využili početnú prevahu hostia, Galamboš poslal puk do medzikružia Važanovi, ktorý skóroval - 1:1.

Martin v druhej časti stretnutia výrazne zlepšil hru a v 27. minúte sa dostal do vedenia, opäť zaúradovala dvojica Galamboš - Važan, keď prvý vyhral buly a druhý okamžite presne vystrelil. Domácim sa podarilo v 39. minúte vyrovnať, Jakub Ručkay našiel presnou prihrávkou pred bránou hostí Slováka a ten poslal puk za Čechov chrbát - 2:2.

V úvode tretej tretiny stačilo hosťom na skórovanie iba 28 sekúnd, Galamboš potiahol puk po ľavej strane, poslal ho pred Valenta a do vlastnej bránky ho zrazil Ordzovenský. Už v 42. minúte bol stav opäť vyrovnaný, Stümpel nastrelil puk do medzikružia a Ordzovenský tečom splatil dlh - 3:3.

V riadnom hracom čase už ďalší gól nepadol, nasledovalo predĺženie, ktoré bolo 76 sekúnd pred jeho záverom prerušené na 15 minút pre hádzanie predmetov na ľadovú plochu. Rozhodca dal vypratať časť hladiska a potom sa zvyšok dohral, no bez golového efektu. Nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší hráči Martina, víťazný gól strelil Markovič.

Hlasy trénerov:

Antonín Stavjaňa, asistent trénera Nitry: "Zo zápasu sme chceli vyťažiť ďaleko viac, tímu nemôžem vytknúť nasadenie, no robili sme chyby. Dali sme si vlastný gól a napokon sme ani nepremenili samostatné nájazdy."

Andrej Novotný, asistent trénera Martina: "Je mi ľúto, že sa dnes na zápas nemohli dostaviť tri autobusy našich fanúšikov, pretože to bol velmi kvalitný zápas. Vyzdvihol by som výkon nášho brankára Čecha, ktorý dokázal, že je vo forme. Celkový výkon tímu bol perfektný a všetci hráči si zastali svoje miesta."


HK Nitra - MHC Mountfield Martin 3:4 pp a sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 12. Novotný (Milo, Pupák), 39. Slovák (J. Ručkay, Ordzovenský), 42. Ordzovenský (Stümpel, Nádašdi) - 17. Važan (Galamboš, Markovič), 27. Važan (Galamboš), 41. Galamboš, roz. nájazd Markovič.

Rozhodovali: Jura, Lokšík, Šefčík, Holienka,

vylúčení na 2 min: 8:7,

presilovky 2:1,

oslabenia: 0:0,

3065 divákov