Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

HK Nitra so zahraničnou brankárskou dvojicou O´Connor - Honzík

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Honzík strávil prevažnú časť doterajšej kariéry v Česku, ale za sebou má aj trojročné pôsobenie v zámorskej juniorskej súťaži QMJHL.

Nitra 14. júna (TASR) - Extraligový klub HK Nitra angažoval 27-ročného českého brankára Davida Honzíka. Ten vytvorí brankársku dvojicu s 29-ročným Kanaďanom Mattom O´Connorom, ktorý sa s vedením dohodol na predĺžení spolupráce. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

„Majú na to, aby patrili k najlepším v extralige. David Honzík je predstaviteľ českej brankárskej školy. Nikdy, keď naskočil do českej extraligy, nesklamal. Zároveň mal vynikajúce čísla v prvej lige. Pôsobil vo výborných kluboch a v obrovskej konkurencii. Veríme, že s Mattom vytvorí veľmi dobrú brankársku dvojicu. Matt bol u nás krátko, ale veľmi sa mu zapáčilo. V play off mal menšie zdravotné problémy, inak boli jeho výkony výborné. Naďalej počítame aj s našimi mladými brankárskymi odchovancami. S potenciálnym reprezentantom do 20 rokov Matejom Marinovom a Jurajom Beržincom. Pracujeme na dohode s dvomi prvoligovými klubmi, v ktorých by dostávali priestor. Marinov navyše môže stále chytať aj v našej juniorke a dostane priestor aj v pár zápasoch v A-tíme Nitry. Záleží nám na tom, aby chalani boli vyťažení a naberali skúsenosti s mužským hokejom,“ povedal pre hockeynitra.com prezident klubu Miroslav Kováčik.

Honzík strávil prevažnú časť doterajšej kariéry v Česku, ale za sebou má aj trojročné pôsobenie v zámorskej juniorskej súťaži QMJHL. V roku 2011 ho zo 71. miesta draftoval klub Vancouver Canucks, ale do NHL sa nepresadil. V českej extralige nastúpil na 72 zápasov v dresoch Karlových Varov, Sparty Praha a Litvínova. V ročníku 2020/2021 bol hráč Litvínova, za ktorý odchytal 5 zápasov, ďalších 5 štartov zaznamenal na farme v Chance lige v drese Frýdku-Místku.

O´Connor prišiel do Nitry počas sezóny 2020/2021, v ktorej vytvoril dvojicu s Mattom Cowleyom. V 7 zápasoch mal 93,18-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,33 inkasovaného gólu na zápas.