Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

HK Poprad pomôžu mesto aj Aquacity, dohoda so Šuplerom na spadnutie

Na snímke primátor Popradu Anton Danko odpovedá na otázky novinárov počas tlačovej konferencie o budúcnosti hokejového extraligového klubu HK Poprad v Poprade 8. augusta 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Situácia v popradskom klube nenechala ľahostajného ani primátora Antona Danka. Bývalý hokejový rozhodca predloží Mestskému zastupiteľstvu návrh, ktorý by mal klubu pomôcť z najhoršieho.

Poprad 8. augusta (TASR) - Primátor mesta Poprad Anton Danko spoločne s majiteľom Aquacity Poprad Janom Telenskym podali pomocnú ruku klubu HK Poprad. Popradský hokejový klub má odklad na udelenie extraligovej licencie do 15. augusta, no pohľadávky voči hráčom a trénerom aj s pomocou mesta a Aquacity zrejme uhradí. Riaditeľ HK Poprad Tibor Turan zároveň prezradil, že je blízko dohody so skúseným trénerom Júliusom Šuplerom, s ktorým počíta do projektu hokejovej akadémie.

Pomoc mesta

Situácia v popradskom klube nenechala ľahostajného ani primátora Antona Danka. Bývalý hokejový rozhodca predloží Mestskému zastupiteľstvu návrh, ktorý by mal klubu pomôcť z najhoršieho. Klub má momentálne dlhy vo výške 200-tisíc eur, pričom rozpočet na nasledujúcu sezónu by mal byť 600-tisíc eur. "Moje rozhodnutie pomôcť je podmienené súhlasom Mestského zastupiteľstva a na najbližšom zasadaní navrhnem, aby sme popradský klub zafinancovali sumou 150.000 eur do konca roku. Nechcem totiž zažiť situáciu, že by Poprad chýbal v extralige. Toto nie je prvýkrát, čo sa opakuje takáto situácia. Ak to, aj s podporou pána Telenského, prekonáme, musíme si pokojne sadnúť za jeden stôl a povedať si na čo máme. Určite nechceme robiť vysoké zmluvy a potom ich neplniť. Som presvedčený, že hráči budú mať radšej nižší plat, ale so zárukou, že ho naozaj dostanú," uviedol Anton Danko na piatkovej tlačovej konferencii.



Ruku podal aj Telensky

K podobnej situácii už v popradskom hokeji došlo aj v nedávnych sezónach, pričom klubu viackrát pomohol majiteľ popradského Aquacity Jan Telensky. "Teší ma, že každá takáto záchrana ma postupne stojí menej a menej peňazí," uviedol Telensky s úsmevom a vážnejším tónom pokračoval: "Tentoraz si však dávam podmienku, že chcem presne vedieť, kam pôjdu moje peniaze. Už teraz chceme pracovať na tom, aby sme sa takto o rok bavili o tom, že Poprad už hrá lepšie, že mládeži sa darí a o podobne pozitívnych veciach."


Spokojnosť s dohodou s mestom i s Janom Telenskym netajil ani riaditeľ popradského klubu Tibor Turan. "Som rád, že po dlhšom čase došlo k vzájomnému spojeniu mesta, Aquacity a nášho klubu. Ak by padol seniorský hokej, malo by to dôsledky aj na mládež. Dnes navyše môžem povedať, že sme blízko k dohode s pánom Júliusom Šuplerom, s ktorým pripravujeme projekt hokejovej akadémie. Chceli by sme, aby mládežnícky hokej dostal na vyššiu úroveň," prezradil Turan a pre TASR ďalej dodal: "Pán Šupler je srdcom Popradčan. Pochodil celý svet, má veľa skúseností a myslím si, že by ich mohol odovzdávať v Poprade. Čo sa ďalších posíl týka, tak v prvom rade to záleží od rozpočtu. Uvidíme, ako sa nám ho podarí naplniť."