Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

HKM Zvolen posilnili slovinskí útočníci Hebar a Koren

Július Šupler Foto: TASR

Obaja sa v nedeľu budú hlásiť trénerovi Júliusovi Šuplerovi a popoludní absolvujú aj prvý tréning v novom klube. Informoval web Zvolena.

Zvolen 15. februára (TASR) - Extraligový majster HKM Zvolen získal pred blížiacim sa play off dvojicu slovinských hokejistov. V piatok dotiahol generálny manažér Milan Čanky transfery Andreja Hebara a Gala Korena. Obaja sa v nedeľu budú hlásiť trénerovi Júliusovi Šuplerovi a popoludní absolvujú aj prvý tréning v novom klube. Informoval web Zvolena.

Dvadsaťdeväťročný ľavý krídelník Hebar má v reprezentácii Slovinska za sebou účasť na MS v rokoch 2006 v Lotyšsku, 2008 v Kanade a 2011 v Bratislave a Košiciach. Na klubovej úrovni pôsobil aj v moravských kluboch Třinci, Olomouci a Opave. Minulú sezónu začal v chorvátskom Medveščaku Záhreb, odkiaľ sa presunul do rodnej Ľubľany. V prebiehajúcej sezóne za HDD Telemach Olimpiju odohral 48 zápasov, strelil 12 gólov a na rovnaký počet prihrával.

Center Koren oslávil pred mesiacom 22. narodeniny a hráva na poste centra. Ako junior pôsobil v tímoch Českých Budějovíc a nemeckého Mannheimu. Ako člen seniorskej reprezentácie svojej krajiny hral na majstrovstvách sveta 2013 vo Švédsku a Fínsku. Aktuálnu sezónu začal v Medveščaku Záhreb v KHL, počas sezóny prestúpil do Ľubľany. Tam v 15-tich zápasoch štyrikrát skóroval a na štyri góly asistoval.