Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Hokejový obranca Biro si zahrá v EBEL, na rok sa upísal Znojmu

Na snímke útočník Košíc Jiří Bicek (vpravo) a obranca Banskej Bystrice Marek Biro vo štvrtom zápase finále play-off slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC´05 Banská Bystrica - HC Košice. Banská Bystrica, 6. apríla 2015. Foto: TASR/Dušan Hein

V uplynulej sezóne bol najproduktívnejším obrancom baranov, keď k štyrom gólom pridal aj 17 asistencií.

Znojmo 18. mája (TASR) - Slovenský hokejový obranca Marek Biro bude od budúcej sezóny pôsobiť v nadnárodnej súťaži EBEL. Dvadsaťsedemročný obranca, ktorý v uplynulej sezóne extraligy získal ako člen HC 05 Banská Bystrica striebornú medailu, sa dohodol na podmienkach spolupráce s tímom HC Znojmo. Ako uviedol oficiálny klubový web, s "orlami" podpísal zmluvu na jeden rok.

Odchovanec Banskej Bystrice hral okrem materského klubu aj v Košiciach, Trenčíne a Piešťanoch. V uplynulej sezóne bol najproduktívnejším obrancom "baranov", keď k štyrom gólom pridal aj 17 asistencií. V reprezentačnom A-tíme SR má na svojom konte dva štarty.

"Na Mareka sme sa boli osobne niekoľkokrát pozrieť a veľmi sa nám páčil. V Banskej Bystrici podával v minulej sezóne výborné výkony. Je to dôrazný a dobre korčuľujúci obranca s kvalitnou strelou. Navyše dokáže chodiť do osobných súbojov veľmi dôrazne a pritom čisto," povedal pre klubový web športový manažér Znojma Rostislav Dočekal.