Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Duelom Skalice so Slovanom odštartuje premiérový Tipsport Kaufland Cup

Na snímke Dalibor Bortňák (HC Slovan Bratislava) počas 73. ročníka Tatranského pohára medzi Slovensko "20" - HC Slovan Bratislava v Poprade 3. septembra 2020. Foto: TASR – František Iván

Tipsport Kaufland Cup je voľným pokračovaním pohárových súťaží, ktoré sa na Slovensku hrali v rokoch 1993 až 1997.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Pondelňajším zápasom medzi Skalicou a Slovanom Bratislava odštartuje premiérový ročník Tipsport Kaufland Cupu. Pohárová konfrontácia, v ktorej sa predstavia slovenskí účastníci najvyššej súťaže a päť klubov Slovenskej hokejovej ligy, bude spestrením prípravného obdobia. Naposledy sa podobná pohárová súťaž na Slovensku hrala v ročníku 1996/1997.

Po 183 dňoch sa opäť bude hrať súťažný hokejový zápas, v ktorom sa predstaví účastník najvyššej súťaže. Súťaž bude mať dokopy šestnásť účastníkov. Organizátori pohára, Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) a Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), rozdelili tímy do štyroch základných štvorčlenných skupín, v každej je minimálne jeden tím z SHL.

Mužstvá odohrajú v základných skupinách po tri stretnutia, vždy na ľade rebríčkovo horšie postaveného tímu v predošlej nedokončenej sezóne. Kluby SHL tak vždy privítajú účastníkov najvyššej súťaže na domácom ľade. Ešte pred októbrovým začiatkom oboch líg sa odohrajú stretnutia základných skupín aj štvrťfinále, v ktorom sa hrá pohárovým systémom doma - vonku (22. a 24. septembra). Tento rok sa rovnakým spôsobom odohrá v asociačných termínoch aj semifinále. Do play-off postúpia z každej základnej skupiny po dva najlepšie tímy.

"Tipsport Kaufland Cup bude pre každý klub príjemným spestrením prípravného obdobia. Hráči získajú v predsezónnom období novú motiváciu. Škoda, že atraktívne súboje, ktoré sú pre našich partnerov aj náhradným plnením za neodohrané play-off, nebude priamo na štadiónoch sledovať veľa fanúšikov, keďže stále platia protipandemické opatrenia. Naďalej budeme dodržiavať všetky hygienické predpisy a apelovať na autority, aby v regiónoch, v ktorých je to možné, prehodnotili limity pre účasť fanúšikov na zápasoch," uviedla riaditeľka APHK Aneta Büdiová.

Tipsport Kaufland Cup je voľným pokračovaním pohárových súťaží, ktoré sa na Slovensku hrali v rokoch 1993 až 1997. Štyri ročníky Slovenského pohára (1993/94, 1994/95, 1995/96, 1996/97) vždy vyhrala Dukla Trenčín.


Základné skupiny:



A-skupina: HC '05 Banská Bystrica, HC 07 WPC Koliba Detva, MHk 32 Liptovský Mikuláš, HK Martin
B-skupina: Slovan Bratislava, HK Nitra, HC Mikron Nové Zámky, HK Skalica
C-skupina: HC Košice, HK Poprad, Dukla Ingema Michalovce, HK Spišská Nová Ves
D-skupina: HKM Zvolen, Dukla Trenčín, HC Topoľčany, MHK Dubnica nad Váhom

Program základnej časti Tipsport Kaufland Cupu:

pondelok 7. septembra: Skalica – Slovan (18.00)
utorok 8. septembra: Liptovský Mikuláš – Banská Bystrica (16.30), Spišská Nová Ves – Michalovce (17.30), Martin – Detva, Poprad – Košice, Topoľčany – Zvolen (všetky o 18.00), Nové Zámky – Nitra (18.30)
štvrtok 10. septembra: Skalica – Nové Zámky (17.00), Michalovce – Poprad, Spišská Nová Ves - Košice (oba 17.30), Detva – Banská Bystrica, Martin – Liptovský Mikuláš, Nitra – Slovan, Trenčín – Zvolen, Dubnica – Topoľčany (všetky o 18.00)
utorok 15. septembra: Nové Zámky – Slovan, Michalovce – Košice (oba o 16.00), Detva – Liptovský Mikuláš, Skalica – Nitra (oba o 17.00), Spišská Nová Ves – Poprad (17.30), Martin – Banská Bystrica, Dubnica – Zvolen, Topoľčany – Trenčín (všetky o 18.00)