Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Susedské derby bolo chudobné na góly. Žilina vyhrala v Martine 1:0

Radosť hokejistov Žiliny, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hrdinom zápasu bol Kolena, ktorý sa ako jediný zapísal do streleckej listiny.

Martin 13. decembra (TASR) - Susedské derby v búrlivej atmosfére prinieslo od začiatku veľký boj o každý puk. Útočné akcie sa striedali na oboch stranách. V 3. minúte stála pri Tomekovi šťastena, keď strela Tabačka sa odrazila od žŕdky žilinskej bránky. Aj potom mali domáci viac streleckých pokusov, ale Varga, Tabaček a Skladaný vyskúšali len žilinského brankára. V 7. minúte mali šťastie zase domáci, keď Róbert Huna a Stupka netrafili odkrytú martinskú bránku. Potom tempo trochu povolilo. V 17. minúte sa ujali vedenia hokejisti spod Dubňa, keď ex-Martinčan Kolena z trestného strieľania potrestal faul Vyskoča. V 20. minúte nevyužil veľkú príležitosť Galamboš, Tomek bol na mieste. Aj v 2. tretine hostia pozorne bránili, a pretože domácim chýbala finálna prihrávka a dôraz v koncovke, vôbec sa nevedeli presadiť. Žilinčania boli v útoku nebezpečnejší. Konečný v 22. minúte mieril vedľa a strela Škodu v 26. minúte nemohla Dzubinu prekvapiť. Až potom Martinčania pridali. V 31. minúte ohrozil Tomeka Uhrík a v 33. minúte Varga z dobrej pozície netrafil bránku. V 36. minúte nevyťažili Martinčania nič ani z trmy-vrmy pred Tomekom, ked Jáchym nepretlačil puk za brankára. V 40. minúte sa vyznamenal aj Dzubina po strele Škodu.

V 3. tretine hostia držali domácich na dištanc, nepúšťali ich do vlastnej tretiny a tí sa s tým nevedeli vyrovnať. Naopak, Žilinčania ťažili z protiútokov a po strelách Handlovského v 41. a Kolenu v 43. minúte musel zasahovať Dzubina. Potom dvakrát nevyužil prečíslenie Murček a v 47. minúte chytil pokus Surovku Tomek. Výborní brankári už gól nepustili. Aj záver zvládli lepšie takticky i herne hostia, a tak sa nakoniec v dôležitom šesťbodovom zápase tešili z víťazstva, keď Martinčanom nepomohla ani 96-sekundová hra bez brankára.

MHC Martin - MsHK DOXXbet Žilina 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól:
17. Kolena (tr.strieľanie). Rozhodovali: Jonák, Lauff – Gajan, Smrek, vylúčení: 1:4, bez využitia, 3400 divákov.

Hlasy po zápase:

Ivan Dornič, tréner Martina: "Na začiatku sezóny k nám chodili súperi hrať hokej a chceli u nás vyhrať. Na druhej strane sme zvíťazili viackrát aj my. Teraz k nám chodia mužstvá brániť a čakajú na našu chybu. Aj v tomto derby rozhodla nakoniec chyba nášho obrancu v prvej tretine, po ktorej padol jediný gól. Bez streleného gólu však nemôžeme pomýšľať na víťazstvo."


Jeguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Zápasy s Martinom sú vždy vyrovnané. Dnes sa to potvrdilo. Vynikajúcim kolektívnym výkonom a výbornou defenzívou sme toto stretnutie vyhrali, podržal nás aj brankár Tomek."