Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Košice vymenili Sojčíka do Trenčína, opačným smerom Mikuš

Na snímke vľavo hráč Košíc Peter Sojčík Foto: FOTO TASR/František Iván

Mikuš už v Košiciach pôsobil v sezóne 2009/2010, keď sa podieľal na zisku druhého z trojice titulov zlatého hetriku.

Košice 9. decembra (TASR) - Úradujúci slovenský hokejový majster HC Košice sa dohodol s ďalším účastníkom Tipsport Ligy Duklou Trenčín na vzájomnej výmene hráčov. Do Košíc prichádza 30-ročný obranca s reprezentačnými skúsenosťami Peter Mikuš, opačným smerom putuje útočník Peter Sojčík. Informovala o tom webstránka "oceliarov".

Sojčík sa po dvaapolročnom pôsobení v Košiciach vracia do Trenčína, odkiaľ k "oceliarom" prišiel pred začiatkom sezóny 2013/2014. Pre 29-ročného odchovanca dubnického hokeja to bude už druhý návrat do Dukly Trenčín, naposledy pôsobil pod hradom Matúša Čáka v sezóne 2012/2013 a v 52 dueloch základnej časti nazbieral 47 bodov. V tomto ročníku odohral 14 zápasov, v ktorých strelil tri góly a pridal šesť asistencií.

Mikuš už v Košiciach pôsobil v sezóne 2009/2010, keď sa podieľal na zisku druhého z trojice titulov zlatého hetriku. Väčšiu časť svojej doterajšej hokejovej kariéry pôsobil v Trenčíne. V zahraničí si vyskúšal aj angažmán v Neftechimiku Nižnekamsk (KHL) a v českej extralige nastupoval za České Budějovice, Mladú Boleslav a Hradec Králové. V tejto sezóne odohral za Duklu 27 zápasov, v ktorých si pripísal štyri asistencie a 10 plusových bodov.