Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Po desaťgólovej prestrelke si berú Bystričania spod Zobora tri body

Nitriansky brankár Vlastimil Lakosil dostáva gól, archívna snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Najúspešnejším strelcami boli Henrich Ručkay z Nitry a hosťujúci Block, ktorí strelili zhodne po dva góly.

Nitra 26. septembra (TASR) - Úvodná presilovka pri vylúčení Kováčika ešte nebola pre hostí dostatočným hnacím motorom, všetko ale spustila 5. minúta. Najskôr potrestal defenzívnu chybu pred bránkou nikým nekrytý Hudec a "hluchú" chvíľku Nitranov potrestal o 14 sekúnd neskôr druhým gólom Nicastro. Domáci sa vrátili do zápasu v 9. minúte, keď presilovkový kolotoč presne zakončil Henrich Ručkay. Hostia však naďalej trestali domácich za chyby v rozohrávke, čo v 13. minúte podčiarkol po vyhratom buly presnou strelou Block - 1:3. Do konca rušnej prvej tretiny videli diváci ešte jeden gól, na ich radosť sa v 16. minúte presadil opäť v početnej prevahe Pupák.

O góly nebola núdza ani v strednej časti hry. Nitra zapla na vyššie obrátky a v 24. minúte svoju aktivitu zužitkovala na vyrovnávajúci gól - Tománek prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Domáca ofenzíva si pýtala čoraz viac pozornosti zo strany bystrickej defenzívy, ktorá napokon v 28. minúte na čele s brankárom kapitulovala. Nitra zovrela hostí pred Wiikmanom a hoci Tománek mieril najskôr len do žŕdky, Henrich Ručkay sa už z dorážky nemýlil - 4:3. Dlho si však domáci vedenie neužili, už o štyri minúty neskôr, Lakosila prekonal z bezprostrednej blízkosti Preisinger. Druhá "hluchá" chvíľka Nitry prišla opäť v závere tretiny, čo využili Bystričania na vypracovanie si dvojgólového náskoku. Najskôr sa presadil z protiútoku Block a 21 sekúnd pred sirénou potrestal slabý dôraz dvojice brániacich obrancov Kytnár.

Od tretej tretiny vystriedal Lakosila v bránke Nitry Cibuľa. "Baranom" vypracovaný náskok stačil a výsledok 6:4 sa snažili umnou hrou udržať. Nitre nedovolili dostať sa do výraznejšej príležitosti, a tak si po gólovej prestrelke odniesli spod Zobora všetky body.


HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:6 (2:3, 2:3, 0:0)
Góly:
9. H. Ručkay (Slovák, L. Novák), 16. Pupák (Milo), 24. Tománek (Nádašdi), 28. H. Ručkay (Tománek, L. Novák) - 5. Hudec (Kudrna), 6. Nicastro (Handlovský, Kafka), 13. Block (Luža), 32. Preisinger (Kafka), 39. Block (Handlovský), 40. Kytnár (Hudec, Luža). Zmeny: 41. Cibuľa za Lakosila (Nitra). Rozhodovali: Lokšík - Šefčík, Výleta, vylúčení 3:9, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2653 divákov